Intel Tiger Lake: Νέοι επεξεργαστές και GPU DG1 με αρχιτεκτονική Xe [CES 2020]

, Intel Tiger Lake: Νέοι επεξεργαστές και GPU DG1 με αρχιτεκτονική Xe [CES 2020]

Η Intel βρίσκεται και αυτή στην CES 2020 στο Λας Βέγκας και ήδη ξεκίνησε να παρουσιάζει προϊόντα και τεχνολογίες οι οποίες θα έρθουν το επόμενο διάστημα στα χέρια των καταναλωτών. Στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας, η Intel παρουσίασε και την πρώτη της κάρτα γραφικών με κωδική ονομασία DG1, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική Xe η οποία βρίσκεται πίσω από τα ενσωματωμένα γραφικά των 10nm Tiger Lake chip.

Σύμφωνα με την Intel, η αρχιτεκτονική Xe και τα ενσωματωμένα γραφικά των Tiger Lake θα διπλασιάσουν την απόδοση των γραφικών σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, η ύπαρξη μίας ξεχωριστής κάρτας γραφικών ίσως επιτρέψει στην Intel να συνδυάσει την δύναμη των ενσωματωμένων γραφικών με αυτήν της κάρτας γραφικών με σκοπό την αύξηση της συνολικής ισχύς.

Όσον αφορά τους επεξεργαστής 10ης γενιάς Tiger Lake, η Intel θα μεταφερθεί στα 45W ενώ ορισμένα mobile chips της Comet Lake σειράς θα φτάσουν έως και τα 5.0GHz σε συνδυασμό με τα 45W στην περίπτωση των επεξεργαστών i7 ενώ οι i9 θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 5.0GHz.

Τέλος, δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η Intel αυτήν την ξεχωριστή κάρτα γραφικών ωστόσο τα πρώτα Tiger Lake chips με τα γραφικά αρχιτεκτονικής Xe αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το έτος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.