iOS 18: Φήμες ότι μετατρέπει τα AirPods Pro σας σε πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή

iOS 18 AirPods Pro, iOS 18: Φήμες ότι μετατρέπει τα AirPods Pro σας σε πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή

Την περασμένη χρονιά, ο FDA δημιούργησε μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας που μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή, χωρίς ιατρική εξέταση ή εξάρτημα. Αυτή τη νέα ρύθμιση σκέφτηκε να αξιοποιήσει η Apple για να εισέλθει σε αυτή την αγορά με τα AirPods Pro.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman στην τελευταία έκδοση της ενημερωτικής στήλης του Power On, δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αλλαγές όσον αφορά στο hardware των AirPods Pro το 2024. Αντίθετα, “τα μεγάλα νέα θα είναι μια σημαντική νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας, που έρχεται παράλληλα με το iOS 18.”

Τον Νοέμβριο του 2022, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη στο Γενικό Νοσοκομείο Βετεράνων της Ταϊπέι στην Ταϊβάν. Ένα ζευγάρι AirPods Pro και ένα AirPods 2, το καθένα ζευγοποιημένο με ένα iPhone, χρησιμοποίησαν τη λειτουργία Live Listen των ακουστικών που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο σε ένα iPhone για να ενισχύσει τον ήχο και να τον στείλει σε ένα ζευγάρι AirPods. Ο ερευνητής Yen-Fu Cheng, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “αυτά τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι τέλεια, αλλά θα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης για πολλούς ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικά ακουστικά βαρηκοΐας. Θα δουν αύξηση στην ποιότητα ζωής ακόμα και με αυτά τα ακουστικά.”

Ακόμα, ο Cheng θεώρησε ότι λόγω του «κοινωνικού στιγματισμού» της χρήσης ακουστικών βαρηκοΐας, ορισμένοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν απώλεια ακοής μπορεί να αισθάνονται καλύτερα φορώντας ένα ζευγάρι AirPods. Άλλωστε, μια έρευνα έδειξε ότι το 75% των Αμερικανών δεν θα φορέσει ακουστικό βαρηκοΐας επειδή τους κάνει να φαίνονται πολύ μεγάλοι. Αν πρόκειται για ένα ζευγάρι AirPods, ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο κουλ.

Θυμίζουμε πως, πριν από οκτώ χρόνια, το 2016, η Apple έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που θα επέτρεπε στην Apple να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα όπως ο καρδιακός ρυθμός, η θερμοκρασία του σώματος και ο ιδρώτας ενός χρήστη μέσω αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι σε ένα ζευγάρι ακουστικών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΠΟΛ ΘΕΑΡΑ ΜΟΥ!! ΩΡΛ (ΩΡΙΛΑ) REPLACEMENT!! Δικαιώνομαι κάθε μέρα όταν διαλαλώ πως δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο στην ζωή σας πέρα από το οικοσύστημα μας. Αλλά και μετά το πέρας της επίγειας ζωής, επεξεργαζόμαστε την τελευταία κατοικία σας με το project I-Tomp
Stay focused και μακρία από γιατρουδάκια που εμπιστεύονται software παραθυράκηδων

Δημητρης

Με το που μπαίνω σε ιατρειο θα ακολουθεί ο εξής διαλογος:
Γιατρος: Καλησπέρα σας, τι συμπτώματα εχετε;
Εγω: Τι κινητό έχεις και σου λέω τα συμπτωματα
Γιατρός: Sony
Εγω: Αντε γειααααα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.