iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

iPad 2020, iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple ενδιαφέρεται να ενσωματώσει στα iPad 2020 ένα screen-based πληκτρολόγιο αφής, το οποίο μοιάζει και έχει παρόμοια αίσθηση με ένα φυσικό πληκτρολόγιο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Apple αναφέρει ότι θα γίνεται χρήση μιας παραμορφώσιμης οθόνης με μηχανισμούς που προσομοιώνουν κίνηση. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, η εταιρεία θα συνδυάσει απτικούς κινητήρες και ηλεκτροστατικό φορτίο, δίνοντας την αίσθηση στον χρήστη ότι πατάει φυσικά κουμπιά πληκτρολογίου.

iPad 2020, iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

Με άλλα λόγια, το ηλεκτροστατικό φορτίο θα βοηθά στον εντοπισμό των ψηφιακών κουμπιών και οι απτικοί κινητήρες θα δημιουργούν την αίσθηση ότι πατάμε φυσικά κουμπιά.

Ο συνδυασμός της παραπάνω τεχνολογίας με υψηλής ποιότητας 3D γραφικά θα επιτρέψει στους χρήστες των iPad 2020 να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο οθόνης και να αισθάνονται ότι διαθέτουν ένα μηχανικό πληκτρολόγιο υψηλής ποιότητας.

iPad 2020, iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

Την παραπάνω ψευδαίσθηση θα μπορούσε να ενισχύσει η δημιουργία ενός λογισμικού που χρησιμοποιεί περιβαλλοντική ανισότροπη προσέγγιση για να αλλάζει την όψη των κουμπιών ανάλογα με τη γωνία θέασης, το φως του περιβάλλοντος, και τα λοιπά.

Οι εικόνες που συνοδεύουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν μία συσκευή που διαθέτει απλά οθόνη. Οπότε, ίσως η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία στα επόμενης γενιάς iPad 2020 και τα MacBook 2020, που ίσως έχουν διπλή οθόνη.

iPad 2020, iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

Ενδιαφέρον είναι ότι αυτό δεν είναι το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καταθέτει η Apple και αφορά τεχνολογίες πληκτρολογίων αφής. Πέρυσι, η εταιρεία είχε οραματιστεί μία flexible οθόνη η οποία παραμορφώνεται όταν ασκείται πίεση στην επιφάνεια της.

Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να μην θεωρήσουμε αυτονόητο ότι η Apple θα εφοδιάσει τα iPad 2020 με screen-based πληκτρολόγιο αφής ή ότι θα κυκλοφορήσει κάποιο MacBook με αυτήν την τεχνολογία. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η πατέντα να μείνει απλά στα χαρτιά.

iPad 2020, iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iPad iPad Pro

Apple OLED iPad Pro: Μειώθηκαν οι παραγγελίες κατά 20-30%

Ένα νέο ρεπορτάζ από την εφοδιαστική αλυσίδα υποστηρίζει ότι η Apple μείωσε τον αριθμό των παραγγελιών OLED iPad Pro κατά 20-30%.

Gear Apple iPad

Apple iPad: Αναμένεται ενημέρωση για όλη τη γκάμα το επόμενο έτος

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της μέσα στο 2024, όπως αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman.

Gear Apple Apple iPad iPad

Apple iPad 10: Ανακοινώθηκε με υποστήριξη eSIM στην Κίνα

Η Apple μόλις ανακοίνωσε μια ενημερωμένη έκδοση του iPad 10ης γενιάς με υποστήριξη eSIM στην ηπειρωτική Κίνα.

Smartphones Apple Apple iPad iPad

Το Resident Evil Village για iPhone 15 Pro και iPad κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου

Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει για iPhone 15 Pro και iPad στις 30 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Capcom.