iPad 2025: Φήμες ότι θα διαθέτουν τσιπ Wi-Fi σχεδιασμένο από την Apple

iPad 2025, iPad 2025: Φήμες ότι θα διαθέτουν τσιπ Wi-Fi σχεδιασμένο από την Apple

Το φημολογούμενο εσωτερικό τσιπ Wi-Fi της Apple μπορεί να κάνει ντεμπούτο σε συσκευές το 2025, και συγκεκριμένα σε νέα μοντέλα iPad, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη DigiTimes.

To δημοσίευμα επικαλείται ανθρώπους της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple που πρότειναν ότι τουλάχιστον ορισμένα νέα μοντέλα iPad που θα κυκλοφορήσουν το 2025 ενδέχεται να είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ Wi-Fi σχεδιασμένο από την Apple, αν και είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα το τσιπ να μην κάνει το ντεμπούτο του μέχρι το iPhone 18 σειρά το 2026. Τα σχέδια της Apple να σχεδιάσει το δικό της τσιπ Wi-Fi αναφέρθηκαν για πρώτη φορά το 2021, οπότε μιλάμε για ένα project που είναι στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό.

Αν και δεν είναι σαφές εάν ένα τσιπ Wi-Fi που έχει σχεδιαστεί από την Apple θα έχει οφέλη για τους καταναλωτές, θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει την εξάρτησή της από τον τρέχοντα προμηθευτή τσιπ Wi-Fi Broadcom, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να σχεδιάσει περισσότερα εξαρτήματα στο εσωτερικό της.

Αυτή τη στιγμή, και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 υποστηρίζουν Wi-Fi 7, το οποίο διαφημίζεται ότι είναι έως και 4 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi 6E. Απαιτείται επίσης router που να υποστηρίζει Wi-Fi 7.

Παράλληλα, οι πρώτες συσκευές με τσιπ 5G σχεδιασμένο από την Apple φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου iPhone SE και του iPhone 17 Air. Αυτό το τσιπ θα επέτρεπε στην Apple να απομακρυνθεί από την Qualcomm, τον τρέχοντα προμηθευτή τσιπ 5G της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 16

iPhone 16: Αυτές είναι οι ακριβείς χωρητικότητες μπαταρίας των μοντέλων της σειράς

Η Apple αποφεύγει να διαφημίζει τις ακριβείς χωρητικότητες μπαταριών για τα iPhone της, γι’ αυτό και πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλες πηγές.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16: Οι αλλαγές που κάνουν ευκολότερη την επισκευή

Η Apple ενημέρωσε για ορισμένες φιλικές προς την επισκευή αλλαγές στο σχεδιασμό και στην πολιτική που σχετίζονται με τη σειρά iPhone 16.

Gear Apple iPhone

iPhone 17: Θα χρησιμοποιεί τεχνολογία chip 3nm – Κάποια μοντέλα iPhone 18 θα πάνε στα 2nm

Η σειρά iPhone 17 θα διαθέτει επεξεργαστές που θα κατασκευαστούν με χρήση της βελτιωμένης τεχνολογίας τσιπ N3P 3 νανομέτρων της TSMC.

Gear Apple iPhone iPhone 14 Pro

Τα τσιπ A16 της Apple κατασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο TSMC της Αριζόνα

Τα τσιπ Α16 κατασκευάζονται τώρα στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Tim Culpan.