Νέο iPad Air 2020: Με οθόνη edge-to-edge και τον τούμπανο επεξεργαστή Bionic A14

Το iPad Air ανανεώθηκε πλήρως, με την Apple να παρουσιάζει και επίσημα το νεότερο μοντέλο. Το νέο iPad Air έρχεται με μοντέρνο σχεδιασμό στα πρότυπα του iPad Pro. Η οθόνη του έχει μικρότερα bezel περιμετρικά, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση μεγαλύτερης Liquid Retina οθόνης 10,9 ιντσών με ανάλυση 2.360×1.640, ενώ διατηρεί το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχο του.

Στο εσωτερικό του βλέπουμε το νέο chipset A14 Bionic, το οποίο, σύμφωνα με την Apple, θα προσφέρει μεγάλο άλμα στις επιδόσεις, καθώς είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm. Ο εξαπύρηνος επεξεργαστής του iPad Air έρχεται με δύο πυρήνες απόδοσης και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης, με το αποτέλεσμα να είναι 40% καλύτερες επιδόσεις από το προηγούμενο iPad Air. Αντίστοιχα, η GPU του νέου μοντέλου είναι 30% γρηγορότερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

, Νέο iPad Air 2020: Με οθόνη edge-to-edge και τον τούμπανο επεξεργαστή Bionic A14

Βέβαια, με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος σχεδιασμός, θα περίμενε κανείς να δει και Face ID στο νέο iPad Air. Όμως, προς έκπληξη όλων, η Apple ενσωμάτωσε τον αισθητήρα Touch ID στο power button, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε συσκευή της εταιρείας και σίγουρα θα ήθελαν αρκετοί χρήστες iPhone. Πέραν αυτού, το iPad Air αναβαθμίστηκε με τη σειρά του σε USB Type-C, αφήνοντας πίσω τη θύρα lightning.

Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει η κάμερα των 12MP με f/1.8, ικανή για λήψεις βίντεο 4K στα 60fps, αλλά και 240fps slow-motion video, με βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία κάμερα 7MP για λήψη selfie με f/2.0 και δυνατότητα βίντεο έως FHD στα 60fps. Επίσης, η συσκευή προσφέρει Wi-Fi 6, stereo ηχεία, υποστήριξη για Apple Pencil (το οποίο φορτίζει και κουμπώνει μαγνητικά στα πλαϊνά), καθώς και υποστήριξη Magic Keyboard.

, Νέο iPad Air 2020: Με οθόνη edge-to-edge και τον τούμπανο επεξεργαστή Bionic A14

Το ανανεωμένο iPad Air έρχεται σε πέντε χρώματα, silver, space gray, rose gold, green και sky blue. Η τιμή του βασικού μοντέλου με 64GB εσωτερικής μνήμης και Wi-Fi ανέρχεται στα 599 δολάρια, ενώ η τιμή του ίδιο μοντέλου με LTE ανεβαίνει στα 729 δολάρια. Αν θέλετε 256GB χώρο αποθήκευσης, ξεκινάει από τα 749 δολάρια, ενώ το LTE μοντέλο φτάνει τα 879 δολάρια.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

«Η CPU του νέου είναι 40% πιο γρήγορη, με τη GPU να γίνεται 30% ταχύτερη.»
Από το προηγούμενο iPad Air
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις

Byron

Ξέρεις με τον A12Z τι σχεση εχει? Μόλις πηρα το iPad Pro

Βασίλης

Είναι ταχύτερος και καλύτερος από τον A12Z, είναι ο νέος επεξεργαστής της Apple που θα τοποθετηθεί και στα επόμενα iPhone. Κακό timing διάλεξες.

Chris_BMW

Το οποίο φορούσε τον A12 Bionic Όχι τον A12Z.

Αλλά αν έχει CPU 40% ταχύτερη από το Xs Max μου φαντάσου…

Ραφαελο

Πως τους πετσόκοψες έτσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.