Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα ως μπαταρία συσκευών

, Ισραηλινοί ερευνητές χρησιμοποιούν το σώμα ως μπαταρία συσκευών

Νανοτεχνολογία που αναπτύσσουν ισραηλινοί ερευνητές μπορεί να αντλήσει ενέργεια από το ανθρώπινο σώμα για τη λειτουργία ιατρικών συσκευών. Με τη χρήση ειδικών νανοφίλμ, οι ερευνητές μπορούν να δώσουν ενέργεια σε ένα βηματοδότη ή κάποια άλλη συσκευή.

O απώτερος σκοπός των Ισραηλινών ερευνητών είναι να μην απαιτείται η χρήση ειδικών μπαταριών για τη λειτουργία αυτόνομων συσκευών, όπως είναι οι βηματοδότες, ή άλλα χρήσιμα ιατρικά εργαλεία που διασφαλίζουν την υγεία των όσων τα χρησιμοποιούν.

Το ειδικό νανο-υλικό που έχουν αναπτύξει οι Ισραηλινοί είναι πολύ λεπτό και έχει την ικανότητα της άντλησης ενέργειας από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Η κινητική ενέργεια του αίματος, καθώς αυτό κινείται μέσα στις φλέβες, μπορεί να αντληθεί για το σκοπό αυτό.

Η ακαδημαϊκή ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ανακάλυψη έχει ως μέλη της επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, επιστημονικά ινστιτούτα σε Ιρλανδία, Κίνα και Αυστραλία, καθώς και το Ινστιτούτο Επιστήμης του Weizmann.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AntonyT

Κάποιοι ψεκασμένοι μπορεί να μιλήσουν για Matrix αλλά η ποσότητα που μπορεί να παράγει το σώμα μας είναι πολύ μικρή για αυτό μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Όμως στον κόσμο της νάνο ιατρικής θα είναι το Α και το Ω να μπορούν να υπάρχουν «έξυπνα» νάνο τσιπ τα οποία δεν θα χρειάζονται εξωτερική παροχή ρεύματος (όπως μικροκύματα) και θα βοηθούν και ίσως υποκαθιστούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και θα προειδοποιούν για τυχών ασθένειες εν τι γενέσει τους.

SUPS 👨‍⚖️

και για το βηματοδοτη τα ιδια λεγανε παλαιοτερα, οτι κανουν πειραματα σε καρδιοπαθεις…

Manos

Μήπως σας έχουν στοιχειώσει οι αρνητές και οι ψεκασμένοι βρε παιδιά; Δεν βλέπω κανέναν να σχολιάζει για συνωμοσίες ή Matrix…

SUPS 👨‍⚖️

δεν αναφερομαι εγω στους αναγνωστες του techblog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.

Business USA Science

H Virgin Galactic ξεκινά την προπώληση εισιτηρίων σε ιδιώτες

Ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό κάνει η Virgin Galactic, η οποία πλέον ξεκινά να δέχεται προπαραγγελίες για ταξίδια.

Gear ΙΒΜ Science

ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

Ο IBM Eagle είναι ο νέος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας, ο οποίος έχει τη δύναμη των 127 qubits.