Jabra Elite 75t: Ακουστικά True Wireless με ηψηλή ηχητική απόδοση

Jabra Elite 75t, Jabra Elite 75t: Ακουστικά True Wireless με ηψηλή ηχητική απόδοση

Η Jabra έχει μακρά ιστορία στον χώρο των ποιοτηκών Bluetooth συσκευών και τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα ασύρματα ακουστικά. Μία από τις τελευταίες της δημιουργίες είναι τα Jabra Elite 75t, τα οποία αποτελούν μία καλύτερη εκδοχή των προκατόχων τους, Elite 65t. Πάμε να τα δούμε μαζί!

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Τα Jabra Elite 75t είναι κατά 20% μικρότερα από τα 65t και για την καλύτερη εφαρμογή τους στο αυτί η εταιρεία προσφέρει τρία διαφορετικά tips, για να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει στην ανατομία μας.

Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν active noise cancellation, όταν βρούμε το κατάλληλο tip για το αυτί μας τα Jabra Elite 75t μπλοκάρουν αρκετά καλά τους εξωτερικούς θορύβους. Επίσης, έχουν λάβει πιστοποίηση IP57, κάτι που σημαίνει ότι τα βγάζουν πέρα μια χαρά με τη βροχή και τον ιδρώτα.

Σε επίπεδο υλικών, τα Jabra Elite 75t είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και καουτσούκ, με μεταλλική επίστρωση σε μεμονωμένα σημεία. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα Navy και Copper Black. Τον Απρίλιο η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τρεις ακόμα αποχρώσεις, Grey, Mint, και Sienna.

Jabra Elite 75t, Jabra Elite 75t: Ακουστικά True Wireless με ηψηλή ηχητική απόδοση

Στην εξωτερική επιφάνεια, τα Jabra Elite 75t έχουν ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών, τις οποίες εκτελούμε με διάφορες μορφές πίεσης. Πατώντας το κουμπί του αριστερού ακουστικού ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η λειτουργία HearThrough. Το διπλό πάτημα από την άλλη κάνει skip το τραγούδι που παίζει εκείνη τη στιγμή.

Αντίστοιχα, το διπλό πάτημα του κουμπιού στο δεξί ακουστικό βάζει σε παύση την αναπαραγωγή και την επανεκκινεί, ενώ το απλό πάτημα εκκινεί τον ψηφιακό βοηθό που έχουμε επιλέξει. Όσον αφορά το παρατεταμένο πάτημα των κουμπιών, αυτό βοηθά στην αυξομείωση της έντασης του ήχου.

Η αφαίρεση του ενός εκ των δύο ακουστικών έχει ως αποτέλεσμα την παύση της αναπαραγωγής. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσουμε ώστε τα Jabra Elite 75t να πραγματοποιούν αυτόματη παύση μόνο με το δεξί ακουστικό.

Η λειτουργία HearThrough βοηθά αρκετά στο να διατηρούμε επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο. Αλλά εξαιτίας του ότι τα μικρόφωνα είναι τοποθετημένα στην εξωτερική μεριά των ακουστικών αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ενοχλητικός θόρυβος αν φυσάει αρκετά. Οπότε, σε μία τέτοια περίπτωση καλό είναι να απενεργοποιούμε τη λειτουργία HearThrough.

Jabra Elite 75t, Jabra Elite 75t: Ακουστικά True Wireless με ηψηλή ηχητική απόδοση

Χάρη στο noise cancellation των μικροφώνων κατά τη διάρκεια κλήσεων μπορούμε να ακούμε καθαρά τι λέει ο συνομιλητής μας. Ωστόσο, τα Jabra Elite 75t δεν διαθέτουν active noise cancellation κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικά για χρήση σε συγκεκριμένες περιστάσεις όπου υπάρχει αρκετό background noise, όπως στην περίπτωση ενός αεροπορικού ταξιδιού.

Συνολικά τα Jabra Elite 75t προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα ήχου και απόδοση. Σε περίπτωση που η προεπιλεγμένη ρύθμιση δεν ταιριάζει στα γούστα μας, θέλουμε ας πούμε λίγο παραπάνω μπάσο, μπορούμε να αλλάξουμε το προφίλ ήχου από την εφαρμογή Sound+ που προσφέρει η εταιρεία.

Τα Jabra Elite 75t έρχονται πακέτο με μία αρκετά μικρή θήκη μεταφοράς και φόρτισης. Η θήκη φορτίζει μέσω της θύρας USB type-C που διαθέτει, οπότε χρειάζεται να έχουμε μαζί μας μόνο ένα καλώδιο φόρτισης, τόσο για το κινητό όσο και για τα ακουστικά, το tablet ή και το laptop μας.

Από τη στιγμή που δεν υποστηρίζουν active noise cancellation, η αυτονομία των Jabra Elite 75t είναι αρκετά καλή, αγγίζει τις 7,5 ώρες με μία φόρτιση. Ο χρόνος αυτός αυξάνεται στις 28 ώρες, με την ενέργεια που παρέχει η θήκη τους. Μάλιστα, υποστηρίζουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που προσφέρει μία ώρα χρήσης με 15 λεπτά φόρτισης από τη θήκη.

Jabra Elite 75t, Jabra Elite 75t: Ακουστικά True Wireless με ηψηλή ηχητική απόδοση

Τιμή και διαθεσιμότητα

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τσιμπήσει τα Jabra Elite 75t από την επίσημη ιστοσελίδα της Jabra Ευρώπης με τιμή 199,99 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οδηγοί: 6 mm
Συχνότητα απόκρισης: 20Hz-20kHz στην αναπαραγωγή μουσικής, 100Hz-8kHz στις κλήσεις
Audio Codec: AAC, SBC
Αντοχή σε νερό και σκόνη: IP57
Βάρος: 46 γραμμάρια τα ακουστικά μαζί με τη θήκη
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0
Χρώμα: Navy, Copper Black, Grey, Mint, Sienna
Χειρισμός: Φυσικά κουμπιά
Συμβατότητα με ψηφιακούς βοηθούς: Ναι
Αυτονομία ακουστικών: Μέχρι 7,5 ώρες
Συνολική αυτονομία: Μέχρι 28 ώρες

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones IFA 2023 Jabra

Jabra: Αποκαλύπτει τα δύο πιο προηγμένα wireless ακουστικά της [IFA 2023]

H Jabra λάνσαρε στην IFA 2023 στο Βερολίνο τα νέα της wireless ακουστικά από τη σειρά Elite, τα Jabra Elite 8 Active και τα Elite 10.

Gear Hands-on Jabra

Jabra EVOLVE2 85: Η ποιότητα στον ήχο αλλάζει επίπεδο

Τα νέα ασύρματα ακουστικά Jabra EVOLVE2 85 απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλά και σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν τη μουσική, τα video games και τις συνομιλίες στη δουλειά με ποιότητα.

Reviews Jabra

Jabra Elite 85h: Ασύρματα ακουστικά noise calceling κλειστού τύπου και έξυπνες λειτουργίες

Τα ασύρματα ακουστικά Jabra Elite 85h προσφέρουν ότι τα ακριβά μοντέλα ακύρωσης θορύβου, και ακόμη περισσότερα σε πιο προσιτή τιμή.

Gear Έκθεση IFA 2019: Όλα τα νέα τεχνολογίας Jabra

Jabra Elite 75t: Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και USB-C [IFA 2019]

Τα νέα Elite 75t earbuds της Jabra θα αντικαταστήσουν τα Elite 65t και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θήκη με USB-C θύρα.