Japan Display: Αναπτύσσει ειδική οθόνη για καλύτερη VR εμπειρία

Η Japan Display, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 από την συγχώνευση των αντίστοιχων τμημάτων της Sony, Hitachi και Toshiba, ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε μια οθόνη αποκλειστικά για VR συσκευές, η οποία θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Η οθόνη αυτή, θα έχει μέγεθος 3.42 ίντσες και πυκνότητα pixel 651 ppi. Η αύξηση αυτή της πυκνότητας των pixel, έχει ως σκοπό να αποφευχθούν οι ορατές γραμμές μεταξύ μεμονωμένων pixels. Αν κρίνουμε από τις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα, φαίνεται ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Ένα άλλο πρόβλημα με τις οθόνες που χρησιμοποιούμε σήμερα για VR είναι το motion blur, το οποίο έχει ως αιτία το χαμηλό refresh rate και χρόνο απόκρισης. Η Japan Display, κατάφερε να δώσει στην νέα αυτή οθόνη refresh rate 90 Hz, αρκετά μεγαλύτερο από τα 60 Hz που τα περισσότερα smartphones χρησιμοποιούν σήμερα. Φυσικά τα 60 Hz για ένα smartphone είναι αρκετά, αλλά όταν μιλάμε για VR χρήση, τότε τα 30 Hz κάνουν την διαφορά. Επιπλέον, τώρα ο χρόνος απόκρισης είναι στα 3ms.

Τέλος, η Japan Display ισχυρίζεται ότι έχει μειώσει και την καθυστέρηση μεταξύ της κίνησης που ανιχνεύεται από το VR και την κίνηση που παρουσιάζεται στην LCD οθόνη, πράγμα που θα κάνει την χρήση για αρκετή ώρα πιο ξεκούραστη στον εγκέφαλό μας. Η Japan Display δεν έδωσε καμία πληροφορία για το αν αυτές οι οθόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες συσκευές, όπως τα smartphones.

Japan Display working on screens VR higher ppi refresh rate lower latency, Japan Display: Αναπτύσσει ειδική οθόνη για καλύτερη VR εμπειρία

Japan Display working on screens VR higher ppi refresh rate lower latency, Japan Display: Αναπτύσσει ειδική οθόνη για καλύτερη VR εμπειρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mourgos1234

Δηλαδη αυτη η εταιρεια κανει μονο ερευνα και μετα χρησιμοπουν τα προιοντα της οι 3 εταιριες, ή θα σταματησουν να βγαινουν απο τις 3 εταιρειες και θα βγαινουν τωρα με το brand της japan display ?

Giannis

Οι τρεις πλέον δεν παράγουν μεμονομένα lcd. Υπάρχει μόνο η JDI.

KostasB

Οθόνες από Japan display παίρνουν και άλλες εταιρείες. Σίγουρα Huawei, OnePlus και αν δεν κάνω λάθος και η Xiaomi. Αλλά σίγουρα δίνουν και σε άλλες εταιρείες.

Agnostos13

Για σωστη εμπειρια VR χρειαζονται οθονες 1000ppi τουλαχιστον 100Hz…

One

Λογικα η Sony μπορει να βγαλει του χρονου κανενα Χ Premium ή Ultra αλλα δε μπορω να καταλάβω γιατι μονο 651 ppi τη στιγμη που το Ζ5 Premium εχει 801 ppi. Επισης δε λεει αν η οθόνη εχει τεχνολογία HDR ή όχι. Παντως το ανεβασμενο frame rate είναι επιτακτικο να γίνει.

Impressive-Instant

Σκέψου περίπου πώς λειτουργεί ένας όμιλος μιας αυτοκίνητο-βιομηχανίας (π.χ VW όπου υπάρχει ένα κέντρο έρευνας και στην συνέχεια το εκάστοτε προϊόν που προκύπτει το χρησιμοποιούν οι VW, SEAT, SKODA, AUDI…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Sony PlayStation VR Virtual Reality

Sony PlayStation VR 2: Αποκαλύπτεται το design του

Η Sony παρουσιάζει τον τελικό σχεδιασμό του PlayStation VR2, της δεύτερης έκδοσης του κράνους και των χειριστηρίων Virtual Reality.

Games Valve Virtual Reality

Half-Life: Alyx: Απόκαλύφθηκε ως exclusive παιχνίδι για VR

Η Valve αποκάλυψε το Half-Life: Alyx, το νέο exclusive παιχνίδι της σειράς Half-Life για τα υποστηριζόμενα Steam VR headset.

Gear Apple Augmented Reality Virtual Reality

Πατέντα της Apple αποκαλύπτει πληροφορίες για ένα mixed-reality headset

Δημοσιεύτηκε πατέντα της Apple για ένα mixed-reality headset, η οποία αποκαλύπτει μερικές πληροφορίες για τους αισθητήρες του headset.

Gear Apple Apple Watch Japan Display

Η Japan Display θα προμηθεύσει τις οθόνες OLED του Apple Watch

Όπως όλα δείχνουν η Japan Display (JDI), θα είναι ο νέος προμηθευτής της Apple. Η εταιρεία, θα παρέχει οθόνες OLED για τα νέα Apple Watch.