Ιαπωνία: Ειδικό drone για να θυμίζει στους εργαζόμενους να πάνε σπίτι

japan drone overtime working, Ιαπωνία: Ειδικό drone για να θυμίζει στους εργαζόμενους να πάνε σπίτι

Σε όλους μας μπορεί να έχει τύχει κάποιες φορές να πρέπει να κάνουμε υπερωρίες, είτε επειδή έχουμε πολλή δουλειά, είτε για να προλάβουμε διάφορα deadlines. Ωστόσο, στην Ιαπωνία οι υπερωρίες είναι μέρος της εργασιακής κουλτούρας.

Φυσικά αυτό έχει τις δικές του αρνητικές συνέπειες και η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί να το περιορίσει όσο περισσότερο γίνεται.

Μάλιστα, η ιαπωνική Taisei, η εταιρεία πίσω από το κύριο Ολυμπιακό Στάδιο του 2020, δημιούργησε ένα drone, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να περιορίσει τις υπερωρίες. Τo drone χρησιμοποιείται κυρίως για παρακολούθηση και ασφάλεια, αλλά μια άλλη ιδιότητά του είναι να ενθαρρύνει όσους δουλεύουν ως αργά, να πάνε σπίτι.

Αυτό γίνεται με το drone να πετά πάνω από τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους εργασίας παίζοντας το τραγούδι “Αuld Lang Syne”, ένα κομμάτι που συνήθως χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για να δηλώσει ότι είναι ώρα κλεισίματος.

Η ιδέα είναι ότι ακούγοντας οι εργαζόμενοι το τραγούδι, θα αντιληφθούν ότι δουλεύουν για πολλές ώρες και είναι ώρα να πάνε σπίτια τους. Επίσης, ο θόρυβος από τη μουσική δεν θα τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν και κατά κάποιον τρόπο θα αναγκαστούν να φύγουν.

Στα σχέδια της Taisei είναι να κάνει το drone διαθέσιμο στις ιαπωνικές εταιρείες από τον Απρίλιο του 2018 με μηνιαία συνδρομή 443 δολάρια.

Το αν θα βοηθήσει το drone στο να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των υπερωριών, είναι κάτι που θα φανεί, αλλά σίγουρα για μια ακόμη φορά οι Ιάπωνες δείχνουν πόσο εφευρετικοί είναι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Προτεινω προσληψη ελληνα δημοσιο υπαλληλο της παλιας κοπης – της παλαιοπασοκικης σχολης – για μετεκαπιδευτικα σεμιναρια στο αραλικι.
Joke aside το προβλημα δεν λυνεται με τετοιους τροπους στην Ιαπωνια. Ειδικα οταν το work more to thrive ειναι βαθεια εγκατεστημενο στον πολιτισμο τους και γαλουχιζονται με αυτη την αρχη απο μικρα παιδια απο το σχολειο ποσο μαλλον απο το σπιτι. Καλη χρυση η αφοσιωση στη δουλεια αλλα οχι σε σημειο που να σε οδηγει σε αυτοκτονια και καταθλιψη – γεγονατα αρκετα συνηθη στην ιαπωνια. Απο τετοιες κινησεις βλεπεις οτι το προβλημα της υπερκοπωσης απο υπερωριες και over-working επηρεαζει σιγα σιγα την κοινωνια σε σημειο που καταντα μειονεκτημα.
Μεγαλη κουβεντα ειπε ο ατιμος ο Κλεοβουλος οταν εξηστομησε το παν μετρον αριστον. Μπορει να μην ειχε 5g δικτυο στην εποχη του αλλα δεν υπεφεραν απο καταθλιψη και υπερκοπωση. Meanwhile στο τζαπονισταν της εποχης του κλεοβουλου, οι σχιστοματηδες κανανε χαρακιρι. pathetic

Μανώλης

drone σε κλειστό χώρο;;;; εκτός κι αν εννοεί υπαλλήλους που δουλεύουν έξω σε χωράφια…

Giorgosgek

Με τετοια αφοσιωση το χρειαζονται , εδω νομιζω εχουν προστιμο αν δουλεψουν παραπανω. Εδω πρεπει να βαλουν drone για να τους υπενθυμιζει να μην τα ξυνουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear drone

Τα drones στην υπηρεσία των logistics

Πέρα από τις εναέριες φωτογραφίες, τα drones ξεκίνησαν να αξιοποιούνται και στον τομέα των logistics, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Gear drone Drones featured

EASA: Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα drones

Η EASA ανακοίνωσε το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει στην Ευρώπη για τις πτήσεις με drones από τις 31 Δεκεμβρίου.

Gear drone featured

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Η αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωναϊού τα οποία φέρουν μεγάφωνα και αφίσες.

Gear drone Drones

Αναβλήθηκαν όλες οι πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone

Νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι απαγόρευσε όλες τις πτήσεις για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος; Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας εντόπισε ένα drone να πετά πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου.