Οι Ιάπωνες εξοπλίζουν τα λεωφορεία με USB Chargers

Μπορεί η έλλειψη μπαταρίας στο κινητό και η άμεση ανάγκη επαναφόρτισης να είναι μεταξύ των λεγόμενων “first world problems”, όμως έστω και έτσι αποτελεί πρόβλημα για πολλούς. Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε στο κινητό για διάφορες καθημερινές δραστηριότητες.

Πέρα από την επικοινωνία, το κινητό πλέον χρησιμοποιείται από χάρτες, μουσική, μέχρι τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές σε καταστήματα. Επομένως το να μείνεις χωρίς μπαταρία, μπορεί να σου δυσκολέψει αρκετά τη ζωή.

Βεβαίως υπάρχουν τα power banks, αλλά η Ιαπωνία θέλει να κάνει τη ζωή των χρηστών λίγο πιο εύκολη. Ξεκίνησε την τοποθέτηση USB Chargers στα αστικά λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση σε συγκεκριμένα λεωφορεία στο Τόκιο. Λογικά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, αλλά η πρωτοβουλία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογες κινήσεις, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε δει USB θύρες σε τρένα και αεροπλάνα. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι μέσα στα επόμενα χρόνια, το συγκεκριμένο trend να έρθει σε όλα τα μέσα μεταφοράς ανά τον κόσμο. Μέχρι τότε, αρκεστείτε το power bank σας.

tokyo usb bus, Οι Ιάπωνες εξοπλίζουν τα λεωφορεία με USB Chargers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.