JetPack Aviation: Έλαβε χρηματοδότηση και θα κατασκευάσει την ιπτάμενη μηχανή

“Το 2019 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα”, αυτή είναι μία αρκετά συνηθισμένη φράση την οποία σίγουρα θα έχει τύχει να ακούσετε και όντως εν έτει 2019 υπάρχουν μερικά πρωτότυπα ιπτάμενων αυτοκινήτων. Γιατί όμως ποτέ κανένας δεν ανέφερε την φράση, “Το 2019 θα έχουμε ιπτάμενες μηχανές”; Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση στην οποία έρχεται να απαντήσει η JetPack Aviation η οποία έλαβε επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο της ιπτάμενης μοτοσικλέτας η οποία ονομάστηκε The Speeder.

, JetPack Aviation: Έλαβε χρηματοδότηση και θα κατασκευάσει την ιπτάμενη μηχανή

Όταν η JetPack ανακοίνωνε τα σχέδια της τον Μάρτιο, επιβεβαίωσε ότι η ιπτάμενη μηχανή, θα προσφέρει πλήρως σταθεροποιημένη διαδρομή που ελέγχεται είτε από πιλότο είτε είναι πλήρως αυτόνομη. Η μηχανή θα έχει την ικανότητα να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα φτάνει έως τα 640 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας αφού έχει ήδη δημιουργηθεί ένα πραγματικό jetpack, το οποίο έλαβε έγκριση και από το FAA ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν και οι Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α για μεταφορά σε μικρές αποστάσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.