Jony Ive: Εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε τελικά το Apple Pencil

Πριν από κάποια χρόνια ο τότε CEO και συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs είχε πει ότι δεν του αρέσει η ιδέα ενός stylus και ότι τα δάχτυλά μας επαρκούν για να κάνουν την ίδια δουλειά. Ωστόσο, η Apple μετά τον θάνατο του Jobs έχει κάνει κάποιες αλλαγές όπως το να μεγαλώσει την οθόνη των smartphones (και ας μην μεγάλωσε ο αντίχειράς μας).

Μια ακόμη αλλαγή είναι η ανακοίνωση του Apple Pencil, ένα stylus το οποίο συνοδεύει το XL tablet, iPad Pro που ανακοινώθηκε πρόσφατα και ξεκίνησε να κυκλοφορεί σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο (δείτε εδώ τις τιμές για Ελλάδα).

Τι έγινε λοιπόν και η Apple άλλαξε γνώμη; Διαφωνούσε με τις δηλώσεις που έκανε τότε ο επικεφαλής της; Την απάντηση έρχεται να δώσει ο αρχισχεδιαστής της Apple, Jony Ive μιλώντας στο Wallpaper Magazine.

Σύμφωνα με τον Ive, η Apple βρήκε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που θα εκτιμούσε να έχει ένα εργαλείο το οποίο θα τους επέτρεπε να ζωγραφίσουν και να σχεδιάσουν με τρόπους που δεν θα μπορούσαν να κάνουν με το δάχτυλο. Και συμπλήρωσε λέγοντας “και υποπτεύομαι ότι η ομάδα των ατόμων αυτών δεν είναι μικρή”.

Επιπλέον, ο Ive εξήγησε ότι σκοπός του Apple Pencil δεν είναι να αντικαταστήσει το δάχτυλο όσον αφορά στην λειτουργά του iPad Pro. “Ήταν πολύ σημαντικό εξαρχής να μην δημιουργήσουμε ένα user interface το οποίο θα χρειαζόταν ένα άλλο εργαλείο” και συμπλήρωσε: “It was important that we develop the UI based upon multi-touch, based on our fingers”.

Jony Ive: Εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε το Apple Pencil, Jony Ive: Εξηγεί γιατί δημιουργήθηκε τελικά το Apple Pencil

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Don mitso mou

Να θυμίσω κάτι σε κάποιος πρώτου αρχίσει το κράξιμο. Ο Jobs όταν μίλησε για το πενάκι αναφερόταν στο τροπο εισαγωγής δεδομένων και Ui, όχι το πενάκι το ίδιο. Γιατί έχει τεντωθεί πολύ πια αυτη του η φράση. Ήταν αντίθετος γιατί προφανώς στήριξε και απο ότι φάνηκε καλα έκανε, το Ui που βασίζεται σε multitouch, σε αντίθεση με το p800 που είχα τότε και αλλα αντίστοιχα.

Shadgr

Marketing!! Μας λένε ότι νά ναι και αναιρούν όποτε θελήσουν. Αφαιρούν προνόμια.. Αφαιρούν Χαρακτηριστικά!!! Κέρδος με το μικρότερο κόστος και τα πρόβατα (είτε της μιας είτε της άλλης ) θα ακολουθήσουν…

giannis

“η Apple βρήκε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που θα εκτιμούσε να έχει ένα εργαλείο το οποίο θα τους επέτρεπε να ζωγραφίσουν και να σχεδιάσουν με τρόπους που δεν θα μπορούσαν να κάνουν με το δάχτυλο. Και συμπλήρωσε λέγοντας «και υποπτεύομαι ότι η ομάδα των ατόμων αυτών δεν είναι μικρή».

Επιπλέον, ο Ive εξήγησε ότι σκοπός του Apple Pencil δεν είναι να αντικαταστήσει το δάχτυλο όσον αφορά στην λειτουργά του iPad Pro. «Ήταν πολύ σημαντικό εξαρχής να μην δημιουργήσουμε ένα user interface το οποίο θα χρειαζόταν ένα άλλο εργαλείο» ”

ας του πει καποιος οτι αυτο που βρηκε η apple, το βρηκαν πρωτα η samsung στο mobile και η microsοft στα tablet. (Και φυσικα στα note miltitouch ειναι το ui απλα το spen κανει κι αλλα πραγματα)

Αλλα φανταζομαι οτι τοτε δεν ηταν χρησιμο ενω τωρα ειναι καινοτομια.

ΝΖ

Αν ήμουν ζωγράφος, γραφίστας, αρχιτέκτονας και ότι έχει να κάνει με σχέδιο, θα το αγόραζα.
Και πριν ξεκινήσει το φάγωμα και το κράξιμο, ας γράψει κάποιος που το έχει δοκιμάσει να μας πει και τη γνώμη του.
ΟΚ, άλλη η μαγεία του καμβά (για τους ζωγράφους), άλλη όμως και του iPad Pro (γραφίστες/αρχιτέκτονες).
Πέραν τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έντονα από μεγάλες εταιρίες για οποιαδήποτε mobile δουλειά στην οποία είναι απαραίτητη μια οθόνη.
Η χρησιμότητα μιας τέτοιας οθόνης, μαζί με το έξτρα πληκτρολόγιο (συμπεριλαμβανομένου και του Surface Pro, που το βρίσκω εντυπωσιακό-λειτουργικό), είναι το μέλλον στα laptops. (γνώμη)

nik note3

Τρομερά πρακτικό .Αν κ δε θα ξαναπάρω note μετά το note5 που έμεινε χωρίς sd κ αποσπωμενη,οφείλω να ομολογήσω ότι το pen γ
της Samsung είναι τρομερά πρακτικό κ απίστευτα χρήσιμο. Καλωσηρθαν κ στο stylus. Εμπρος- πίσω που λέει ο ποπωτας

viel

ελεος και σε ασς και στον ive! πενακια για τα ipad υπαρχουν χρονια τωρα! ελεος μπειτε στο internet και θα βρειτε 100αδες που λειτουργουν με το ipad για αυτους που ζωγραφιζουν. τα πενακια υπηρχαν σαν ξεχωρηστο hardware πριν το νοτε. τωρα ο ive ειδε λεει οτι καποιοι θελαν να ζωγραφισουν! αφου το εκανα εδω και χρονια ο ive δεν ηξερε οτι υπαρχουν capacitive πενακια που δουλευουν με το ipad? ελεος! απλα για να προμοταρουν το δικο τους λενε και την πατατα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.