Τετάρτη
13/11/2013

Juniper Research, 10 εκατομμύρια “έξυπνα γυαλιά” έως στο 2018;

Μέσα από μία νέα έκθεση της Juniper Research προκύπτει ότι έως στο 2018, ο αριθμός των “έξυπνων γυαλιών” που θα παραδίδονται κάθε χρόνο θα αγγίξει τα 10 εκατομμύρια μονάδες. Ο αριθμός αυτό είναι δραματικά μεγάλος σε σχέση με τον αριθμό των έξυπνων γυαλιών που αναμένεται να παραδοθούν φέτος και είναι περίπου 87.000.

Στην κορυφή της λίστας των αγοραστών θα είναι οι απλοί καταναλωτές, ενώ θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις και αργότερα ο τομέας της υγείας. Η έρευνα επίσης προτείνει ότι όσο φθηνότερες είναι οι συσκευές του είδους, τόσες περισσότερες θα είναι και οι πωλήσεις που θα γίνουν.

Στον τομέα της υγείας, τα έξυπνα γυαλιά αναμένεται να βοηθήσουν στην διάγνωση αλλά και στις εγχειρίσεις, αν και βεβαίως θα χρειαστούν πολλές δοκιμές προτού φτάσουμε στο επίπεδο να τα χρησιμοποιούν χειρουργοί (η πρώτη εγχείριση πάντως με Google Glass πραγματοποιήθηκε από τον Dr. Rafael Grossmann, του Eastern Maine Medical Center).

Στον επιχειρησιακό τομέα, τα έξυπνα γυαλιά θα έχουν πολλές εφαρμογές επίσης, κυρίως στους τομείς της μηχανικής και της λογιστικής. Οι απλοί καταναλωτές ωστόσο, σύμφωνα με την Juniper Research είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις και οι πωλήσεις θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες καθώς και από την διαθεσιμότητα του hardware.

Σύμφωνα πάντως με την συγγραφέα της έκθεσης, Nitin Bhas, για να επιτύχουν τα έξυπνα γυαλιά, όπως τα Google Glass, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να ενσωματωθούν στην καθημερινή ρουτίνα των χρηστών. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την πρώτη επαφή του Κώστα Βλαχάκη με την συσκευή Google Glass.

Google Glass

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

 1. Ο/Η lefteris λέει:

  κι ενα βιντεακι θα ηταν ακομη καλύτερα Κωστα! ;-). Να μας πεις με λιγα λόγια τι μπορεις να δεις σε αυτο το πρώτο σταδιο των smartglasses.

 2. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Με το ζόρι να μας πείσουν ότι θα πετύχει το πρότζεκτ, μάρκετινγκ του Θεού

 3. Ο/Η jonjon λέει:

  Πέτρος @ θα διαφωνήσω μαζί σου , σκέψου ανθρώπους με πρόβλημα όρασης καθοδήγηση , οδηγίες , επικοινωνία , πυροσβέστες διασώστες γενικά για εκτίμηση ζημιάς, και μετά τα fanboys. Και δεν μιλάω για στρατιωτική χρήση καθοδήγηση στο πεδίο Πληροφορίες κτλ.

 4. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Μα φυσικά, δεν λέω, αλλά 10 εκατομμύρια σε 5 χρόνια; Μου φαίνεται υπερβολικό, δεν ξέρω.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.