Kaala: Το MIT μετατρέπει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι εκτυπωτή

Σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο αυτό που θα βρεις σε αφθονία είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση. Εκτός του ότι κάνει τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αξιοποιηθεί. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του MIT, Anirudh Sharma, δημιούργησε το Kaala, μια συσκευή που μπορεί να μετατρέψει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι για εκτυπωτή.

Ο Anirudh Sharma αναφέρει ότι του ήρθε η ιδέα σε ένα από τα πολλά ταξίδια που πραγματοποίησε στην πατρίδα του την Ινδία. Οι επιβλαβείς ρύποι μετατρέπονται αμέσως με λίγη βοήθεια από αλκοόλη και λάδι, σε μελάνι εκτυπωτή. Ο ίδιος ευελπιστεί κάποια μέρα μια τέτοια συσκευή να είναι τοποθετημένη σε κάθε σπίτι.

Η συσκευή Kaala για να λειτουργήσει πρέπει να εκτεθεί σε καυσαέρια, στο παρακάτω demo για να λειτουργήσει χρησιμοποιείται η φλόγα από κερί. Καθώς καίει το κερί, μια αντλία τραβά τον ατμοσφαιρικό αέρα σε έναν μηχανισμό που ξεχωρίζει το διοξείδιο του άνθρακα από τον υπόλοιπο αέρα. Στη συνέχεια παγιδεύει την αιθάλη σε ένα μικρό θάλαμο για να αναμιχθεί με το αλκοόλ – στην περίπτωση αυτή, βότκα – και μια σταγόνα ελαιόλαδο. Το νέο υγρό που παράχθηκε μπορεί να εκχυθεί σε ένα δοχείο μελάνης και να χρησιμοποιηθεί.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι το μελάνι θα μπορούσε να είναι πιο μαύρο, αλλά το Kaala είναι μέρος ερευνητικού project και σίγουρα θα μπορούσε να βελτιωθεί περισσότερο και να ελεγχθεί αν πληροί τα πρότυπα πριν βγει στην αγορά. “Με λίγη έρευνα μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει τόσο καλό όσο το μελάνι εκτύπωσης που πουλά η HP”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισημαίνει ότι μια diesel μηχανή 4 ετών θα μπορούσε να παράγει τόσο άνθρακα, ώστε να γεμίσει ένα δοχείο μελάνης HP μέσα σε 60 λεπτά. Μια καμινάδα εργοστασίου θα χρειαζόταν μόλις 10 λεπτά.

Δείτε το video:

Kaala: Το MIT μετατρέπει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι εκτυπωτή, Kaala: Το MIT μετατρέπει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε μελάνι εκτυπωτή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

εεε ναι ρε φιλε!αυτο ειναι καινοτομο! μπραβο στα τρελα αλανια εκει περα!

man

Συγχαρητήρια. Ότι καλύτερο έχω διαβάσει τελευταία!!!

NLS

Ορίστε τι σημαίνει innovation.

Themazerunner

Οτι και να πει κανεις θα ειναι λιγο μπροστα σε αυτα τα ανθρωπινα μυαλα που προσφερουν πραγματικα οικολογικα και καινοτομα στην τεχνολογια και στην ανθρωποτητα.
Ειλικρινα respect σε αυτους τους ανθρωπους.

Bloodmaster

Να και κατι καινοτόμο και χρησιμο. Μακαρι να προχωρήσει η ιδεα.

Γιάννης

Innovation! Φέρ’τε άλλους 500 σαν αυτόν και λύσαμε το πρόβλημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.