Kodak PixPro SP360-4K: Επίσημα η 360° action camera

Αυτή τη στιγμή όταν μιλάμε για action κάμερες, η GoPro είναι στις top επιλογές λόγω του ότι είναι μικρή, ανθεκτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνθήκες. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί να κάνει, και αυτό είναι να τραβά 360° video. Εδώ έρχεται η Kodak PixPro SP360-4K.

Η Kodak PixPro SP360-4K είναι η διάδοχος της περσινής Kodak PixPro SP360 που ανακοινώθηκε πέρσι, αλλά έρχεται με ανάλυση 4Κ. Η νέα action camera έχει αισθητήρα BSI CMOS 12 Megapixel και μπορεί να βγάλει και τις αντίστοιχες φωτογραφίες, ενώ ο φακός της έχει μέγιστο διάφραγμα f/2.8. Επιπλέον διαθέτει WiFi και NFC.

Έχει αισθητήρα κίνησης και την λειτουργία “Quad Mode” για εφαρμογές ασφαλείας (όπως παρακολούθηση χώρων), λειτουργία “Flat Magic” για τους μεσίτες που θέλουν να δώσουν στους πελάτες τους μία εικονική περιήγηση σε σπίτια και γραφεία, λειτουργία για video διασκέψεις και λειτουργία LiveView για άμεση προβολή του χώρου ή εκδηλώσεων σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω του λογισμικού Pixpro για Windows και Mac, οι χρήστες της κάμερας μπορούν να κοινοποιήσουν στο YouTube τα 360 μοιρών videos τους, όπως κάνανε και με την απλή Kodak PixPro SP360.

Η Kodak PixPro SP360-4K έχει διαστάσεις 46.5x50x53 χλστ. και ζυγίζει μόλις 121 γραμμάρια. Θα κυκλοφορήσει με 12 αξεσουάρ για την τοποθέτηση της σε διάφορα σημεία και με το υποβρύχιο σκάφανδρο της, για λήψεις μέχρι 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Με την Kodak PixPro SP360-4K, η εταιρεία θέλει να φέρει επανάσταση στην εγγραφή video και του τρόπου που μπορείτε να δείτε και να ζήσετε τον κόσμο γύρω σας. “Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των καμερών με λήψη 360 μοιρών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mariame Cisse, διευθυντής μάρκετινγκ της JK Imaging.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή που δεν ανακοινώθηκε ακόμη, αλλά το περσινό μοντέλο ήταν στα 349 δολάρια, λογικά περιμένουμε περίπου την ίδια τιμή ίσως και λίγο πιο πάνω λόγω των νέων features.

Kodak PixPro SP360-4K: Επίσημα η 360° action camera, Kodak PixPro SP360-4K: Επίσημα η 360° action camera

Kodak PixPro SP360-4K: Επίσημα η 360° action camera, Kodak PixPro SP360-4K: Επίσημα η 360° action camera

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλας

180° είναι παιδιά, όχι 360°.

keysmith

έλα ντε.. βλέπει και από πίσω.. χαχα
180 μαξ.. αλλα με τέτοιος fisheye effect πια η χρηστικότητα;

Αλέξης

Καλά τα λέει το άρθρο ελληναράδες αμέσως να κράξετε 360 μοίρες όπως τραβάς πανοραμική με το κινητό την συγκεκριμένη κάμερα την κρατάς προφανώς κάθετα και τραβάει οριζόντια ότι βλέπει

keysmith

Alexis please explain. δε βγάζω νόημα.
Τι σχέση έχει το πανόραμα που είναι στατική φωτογραφία και γίνεται μετακινώντας τον φακό με το real time video? Οταν λες μια βιντεοκάμερα τραβάει 360° εννοείς 360° κάλυψη φακού οποίο ΔΕΝ γίνεται με έναν φακό.-

Το 360° λοιπόν για να λέμε όλη την αλήθεια και δεν έχει σχέση με το πως μετράμε τις μοίρες κάλυψης ενός φακού που στην περίπτωση αυτή είναι κάτι πολύ λιγότερο. Ενας fish eye me περίπου 214°. Κοινώς για να λειτουργήσει πρέπει ο φακός να κοιτάει ή πάνω ή κάτω (mode dome). Και βεβαίως έτσι δείχνει τον μισό ορίζοντα (πάνω ή κάτω που αλλιώς το λέμε N-S-E-W mode που όμως μπορεί να κάνει και φακός λιγότερων μοιρών δεν λέει τίποτα). Ο φακός δεν μπορεί από την θέση των ματιών σου καθώς με έναν φακό το 360° είναι αδύνατο. Είναι σαν να βλέπει στην πλάτη της.

Οπότε μισή αλήθεια μας λέει η Kodak. 360° σε dome mode. Καλό προϊόν, αλλά όχι όλη η αλήθεια ακριβώς (Δλδ και καλό marketing)

MBCLA

Ρε τζιμάνια 360 είναι. Το 360 είναι η περιφέρεια ενός κύκλου. (180 είναι το ημικύκλιο) Τι από πίσω λέτε? Λογικά αμα την έχεις τοποθετημένη όπως στην φώτο θα τραβά γύρω-γύρω στον οριζόντιο άξονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Kodak

KODAK EKTRA: Φωτογραφικό smartphone με τιμή 649 ευρώ

Στην καρδιά του KODAK EKTRA υπάρχει ένας ταχείας εστίασης αισθητήρας κάμερας 21 Megapixel, με διάφραγμα f2.0 και μπροστινή κάμερα 13 Megapixel με αυτόματη εστίαση PDAF και διάφραγμα f2.2.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Ξεκινά η διάθεση σε Ευρωπαϊκές χώρες με τιμή 499 ευρώ

Η Kodak είναι η εταιρεία που έκανε τεράστιο όνομα στις φωτογραφικές μηχανές, αλλά τα τελευταία χρόνια επιχειρεί επίσης να μπει και στην αγορά των smartphones. Η νέα της προσπάθεια είναι το Kodak Ektra smartphone.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Το νέο smartphone της Kodak με στυλ από το παρελθόν

Η Kodak δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει το ένδοξο παρελθόν της, κυκλοφορώντας ένα νέο smartphone με την ονομασία Kodak Ektra. Το όνομα Ektra μας πάει αρκετά πίσω, και συγκεκριμένα το 1941, όταν και κυκλοφόρησε την γνωστή 35 mm κάμερά της.

Smartphones Kodak Kodak smartphones

Kodak: Teaser για ανακοίνωση smartphone 20 Οκτωβρίου

Όπως πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και η Kodak αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των smartphones. Το πρώτο βήμα έγινε πέρσι τον Ιανουάριο στην CES 2015 με το Kodak IM5, ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών, κάμερα 13 Megapixel, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek και τιμή 249 δολάρια.