Latitude: Φέρνει ασύρματη φόρτιση στο iPhone

Όσον αφορά στην ασύρματη φόρτιση των smartphones, σήμερα ακολουθούνται διάφορα standards από τους κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι εάν αγοράσεις ένα κινητό με ασύρματη φόρτιση και ένα συγκεκριμένο standard, δεν σημαίνει ότι μπορείς να το φορτίσεις σε έναν διαφορετικό φορτιστή με άλλο stand.

Επομένως, περιμένουμε κάποια στιγμή να γίνει κάποιου είδους ενοποίηση. Μέχρι να γίνει αυτό οι χρήστες του iPhone μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους ασύρματα χάρη στη νέα θήκη, Latitude. Οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν ως “universal wireless charger” διότι λειτουργεί τόσο με Qi όσο και με PMA standard (γνωστό ως AirFuel Alliance).

Επομένως, όταν βάλεις τη συγκεκριμένη θήκη στο iPhone σου μπορείς να το φορτίσεις σε διάφορα σημεία όπως στους φορτιστές που έχουν τα Starbucks. Αναφέρεται ότι έχει charging rate at 1000mA και φορτίζει πιο γρήγορα απ ότι θα έκανε με ένα κανονικό καλώδιο.

Το Latitude μπήκε για χρηματοδότηση στο Kickstarter όπου ζητά 30.000 δολάρια, έχει καταφέρει να μαζέψει μέχρι στιγμής 10.660 δολάρια, ενώ απομένουν 34 μέρες μέχρι τη λήξη της καμπάνιας.

Δείτε το project στο Kickstarter: Latitude

Latitude: Για να φορτίζεις ασύρματα το iPhone, Latitude: Φέρνει ασύρματη φόρτιση στο iPhone

Latitude: Για να φορτίζεις ασύρματα το iPhone, Latitude: Φέρνει ασύρματη φόρτιση στο iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

τωρα ποιος αντιγραφει ποιον…

Σεβασμιοτατοη

Ότι έκανε το Lumia 920, το 2012

Mary

Για πες μας εσυ ποιος;

NLS

Δεν υπάρχει θέμα αντιγραφής.
Πάντως είναι χαζό και άκομψο να προστίθεται σε συσκευή που δεν έχει πρόβλεψη το wireless charging, όταν αυτή η συσκευή είναι κλειστή (όχι αφαιρούμενη πλάτη κλπ.) με αποτέλεσμα να χάνεται και η τελευταία δικαιολογία κομψότητας (το δήθεν μεγάλο όπλο των κατόχων – άσχετα ότι οι περισσότεροι έχουν κιτς αηδίες θήκες).
Επίσης είναι αδικαιολόγητη και η Apple να μην έχει βάλει ακόμα wireless charging.
Ξέρω όμως, όταν το βάλει θα είναι… η πρώτη που το έβαλε τόσο καλά (ή έτσι θα λέει).

Εδώ υπάρχουν ψαρωτικές charging βάσεις (πχ. στα Lumia) με NFC και bluetooth, που πάλλεται το φως τους όταν φορτίζουν ή διαφορετικά αν έχεις κάποια ειδοποίηση στο κινητό.

prankster100

@NLS axaxaxa φιλε συμφωνω στα περισσοτερα…. οσο για το αν η apple ειναι η πρωτη κατανταει αηδια πλεον. ποτε δεν ειναι πρωτη πλεον αλλα το διαφημιζουν τοσο πολυ που το μεγαλυτερο κοινο το αποδεχεται σαν wow η apple εβαλε 4κ καταγραφη στο κινητο…. ΗΜΑΡΤΟΝ γινονται ολοκληρα φεστιβαλ πραγματικα για αθτο το 4κ…. αλλα οταν το εβαλε πρωτη επισημα η σαμσουνγκ(δανειζομαι το γεγονος γιατι ειδα στην γερμανια applefest με αυτο το γεγονος και τρομαξα) κανεις δεν το πηρε χαμπαρι εκτος απο τους τεχνικα καταρτησμενους σε γνωσεις ανθρωπους, θα μου επιτρεψετε να πω το αλλο 70 80 % δεν πηρε χαμπαρι τιποτα :P…. μετα την apple μαθανε ολοι οτι ηταν η πρωτη που εβαλε 4κ. τα εχω ζησει και σε μεγαλη παρεα appletzidon δεν ειναι μονο ενας για αυτο τρομαξα στατιστικα 10 ατομα ξερω με iphone και τα 10 ηταν χαρουμενα για το 4κ 😉 και ποσο μπορστα ειναι η apple. αντι να κανουν διαφημιση οταν πραγματικα μια ετερεια φερνει κατι τοσο εξαισιο για την εποχη το αφηνουν παντα για την apple. ειδε κανεις σας ποτε στις διαφορες ειδησεις διαφημιση αλλης ετερειας επι μερες εκτος της apple? ποτε καμια αλλο αιντε σαν ειδηση παροθσιαστηκε το νοτε 5 και?

Bloodmaster

Οταν ενα προιον ειναι καλο θελει ελαχιστη διαφήμιση μπας και το μαθουν και οι ασχετοι. Το iphone εχει καταντησει αηδια πλεον με τις διαφημισεις που κανει η Apple για να το προωθησει. Παντου καπου θα κολλησουν και το iphone. Οσο για το wireless charging εγω ειμαι κατα διοτι ανεβαζει την θερμοκρασία της συσκευης πολυ. Το 2020 θα δουμε και το πρώτο τηλεφωνο με wireless charging και φυσικα θα υο βγαλει η αγαπημενη μας Apple

Don mitso mou

Εγω πάλι ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμότητα αυτού του τύπου φόρτισης. Και εξηγούμαι. Άλλο ασύρματη κι απλό επαγωγική. Επαγωγική είχε και η οδοντόβουρτσα μου πριν δέκα χρόνια. Αυτού του τύπου φόρτιση εχει το μειονέκτημα ότι καθιστά το κινητό ουσιαστικά μη προσβάσιμο. Δεν μπορείς να κανεις οτιδήποτε, τηλεφώνημα, περιήγηση, παιχνίδι χωρίς να το σηκώσεις και άρα σταματήσεις τη φόρτιση. Ουσιαστική ασύρματη φόρτιση θα αργήσει, και δεν μιλάω παλι για την πατέντα της Apple, για φόρτιση σε απόσταση ενός μέτρου, αλλα χωρίς περιορισμούς. Εδω με τις μπαταρίες δεν έκαναν τίποτα, θα κάνουν με ασύρματη φόρτιση που εμπεριέχει άλλους κινδύνους για εταιρίες του κλάδου της ενέργειας;

gt-i9506

Αν δεν ειναι εργοστασιακο και αυξανει τον ογκο οχι δεν θα παρω ευχαριστω στο s4plus αγορασα μια λεπτη πλακετα που κουμπωνει μεσα στο καπακο διπλα στην καμερα (γιατι μαλλον ειχε εργοστασιακα ασυρματη φορτιση σε αναμονη) και χωρις να προσθεσω ογκο γιατι μπαινει εσωτερικα μεσα απο το πισω καπακι απεκτησε ασυρματη φορτιση με κοστος 20 ευρω… τωρα να παρω ολοκληρη κουμουτσα και να χασει το κινητο την ομορφια του μπα δεν ψηνω

keysmith

δεν είμαι εναντίων της επαγωγικής ασύρματης φόρτισης αλλα με ενοχλεί λίγο η υποκρισία κάποιων εταιριών που την χρησιμοποιούν.

Από την μία λένε ότι είναι ενεργειακά φιλικές στο περιβάλλον με ανακυκλώσιμα υλικά ή χαμηλή κατανάλωσης ή μας ειδοποιούν να αφαιρέσουμε τον φορτιστή για να μην καταναλώνει και τέτοια τα οποία είναι σωστά. Και την επόμενη υιοθετούν επαγωγική φόρτιση μία τεχνική με πολύ χαμηλό συντελεστή απόδοσης (50%-60%) που απλά είναι ο ορισμός της κατασπατάλησης ενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχει σημασία για το περιβάλλον μια μικρή φόρτιση κινητού ακόμα και με χαμηλότατο συντελεστή απόδοσης μπροστά στην ενέργεια που καταναλώνουν συσκευές όπως κλιματιστικά φούρνοι κτλ? Μάλλον όχι, ίσως και ναι..

Πάντως φυλλαράκι πράσινο φιλικό προς το περιβάλουν δεν δικαιούνται να βάζουν άπαξ και υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται τέτοιου είδους φόρτιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.