LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

Η κινέζικη LeEco (πρώην LeTV) είναι γνωστή σε εμάς από τα smartphones που λανσάρει, όπως και πολλοί άλλοι Κινέζοι. Σήμερα μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα τα LeEco Le Max 2, LeEco Le 2 Pro και LeEco Le 2 χωρίς 3.5χλστ. υποδοχή για τα ακουστικά που αντικαθίσταται από USB Type-C.

Όμως, η LeEco δεν περιορίζεται μόνο στα smartphones και έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια. Σήμερα παρουσίασε το νέο της concept, το οποίο ονομάζεται LeSEE. Πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο του και οι Κινέζοι θέλουν με αυτό να ανταγωνιστούν στα ίσα την Tesla.

Κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης, CEO της LeEco Jia Yueting οδήγησε το LeSEE με φωνητικές εντολές μέσω του smartphone. Ο ίδιος επεσήμανε ότι όταν κυκλοφορήσει το LeSEE θα βοηθήσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, να φτάσει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αγοράς.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του οχήματος, μάλλον αυτό θα γίνει κατά την διάρκεια του Beijing Auto Show, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Μέσα έχει LCD οθόνες και η LeEco υπόσχεται να ενσωματώσει διάφορες τεχνολογίες όπως αναγνώριση προσώπου και ικανότητες αυτο-μάθησης.

Δείτε το video:

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

leeco lesee electric car, LeEco LeSEE: Όταν οι Κινέζοι προκαλούν την Tesla

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ε οχι…

Iwannhs

toumbano apo project kala pame gia na to doume k sthn praxh

@papaki

Αυτό το βλέπω να βγαίνει στην παραγωγή το 2040 γιατί είναι για μένα πολύ προχωρημένο τεχνολογικά, σχεδιαστικά και γενικά σαν αυτοκίνητο για την σημερινή αυτή εποχή.

Panos7GR

Ολόκληρη BMW και με το i3 και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla, θα το καταφέρει η LeEco;
Τι να πω… Μακάρι!!!

H Tesla πάντως μετά το Model 3 και την ζητήση που έχει, αν καταφέρει να ανταπεξέλθει κι αν όντως η ζήτηση (προπαραγγελίες) μετατραπούν σε αγορές. Στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν θα έχει αντίπαλο.

Agnostos13

Με αυτονομια 150km και επαναφορτιση σε 5-8 ωρες ενα αμιγως ηλεκτρικο αμαξι αυτη τη στιγμη ειναι εξισου χρησιμο με ενα smartwatch με αυτονομια μιας μερας!

Iwannis

Εντάξει μέχρι στιγμής το tesla δεν έχεις αυναγωνιστη για μένα το i3 ήταν μια αποτυχία και μισή ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις για τα πανηγύρια. Πριν λίγες μέρες εκανα test drive το ι8 το οποιο με άφησε με αρκετα καλες εντυπώσεις Όμως σαν το tesla P85D 700ps δεν υπαρχει. Ότι και να πω είναι λίγο οποίος ζει Γερμανία και συγκεκριμένα Μόναχο που υπάρχει σιαθεσημο για test drive αν πάει να το οδηγήσει θα καταλάβει τι εννοω. Τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγραψεις τις εντυπώσεις που σε διακατεχουν οδηγοντας το

tester

@Agnostos 13 Δηλαδή ποιός κάνει πάνω απο 150Km την ημέρα; Για το 99% των καθημερινών μετακινήσεων είναι οκ αλλά η Tesla έχει όντως ξεφύγει σε επιδόσεις, αυτονομίες και χρηστικότητα

Manolis

@tester συμφωνώ με τον Agnostos13, είναι θέμα πρακτικότητας καθώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να φορτίζουν το αμάξι κάθε μέρα εκτός κι αν έχεις γκαράζ που πολύ κόσμος ΔΕΝ έχει!!! 🙂

Panos7GR

Αν μιλάμε με τα ελληνικά δεδομένα ένα ηλεκτρικό αμάξι και συγκεκριμένα της Tesla, είναι ανέκδοτο να έχεις.
ΟΜΩΣ στο Αμέρικα με τους τόσους σταθμούς φόρτισης (δεν παίζει να μείνει ή να σου φανεί ότι ξεμένεις), με την ΔΩΡΕΑΝ φόρτιση και την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου (~10.000$), είσαι και μα**κας αν δεν πάρεις. Με αυτά τα δεδομενα δεν θα με χαλούσε καθόλου μα καθόλου όμως η αυτονομία του κι ας το φορτιζα κάθε μέρα. Από την άλλη κιόλας εδώ που τα λέμε για ελληνική επαρχία τα 150km είναι πολλά, άρα χαλαρά βολευεσαι.

One

Στην Ελλάδα δεν εχει καν σταθμούς φορτισης, ενώ αν φερουν και την ηλεκτροκινηση θα την πιξουν στη φορολογία. Για οσους ζουν Βορεια Ευρώπη και Αμερική είναι η πρωτη λυση αλλα για εμας όχι.
Περιμενω να δω τι θα κανει η Toyota/Lexus με την υδρογονοκινηση γιατι η ηλεκτροκίνηση εχει μπαταριες, φορτιστές και ένα σορο εξαρτήματα μεσα που ανεβάζουν πολύ το κοστος συντήρησης.

nikos

ξέρει κάποιος πος ζεσταίνετε το αυτοκίνητο τα αμάξια τα κανονικά ειναι απο τη μηχανή που φτάνει τρέλες θερμοκρασίες αυτο απο που. αποκλείετε να εχει αντίστασης γιατι θα εκανε τα μισά χιλιομετρά

Agnostos13

@nikos: οπως το οικιακο a/c

@one: και που να φτασει η στιγμη να αλλαξεις μπαταρια!

ΥΓ. Παντως εχω πετυχει tesla στην Ελλαδα και μαλιστα το S P90D! Και με Ελληνικες πινακιδες παρακαλω!

Agnostos13

Παντως το κοστος χρησης (αν βγαλεις τη συντηρηση) ειναι ελαχιστο (1-1,5€/100km)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Coolpad Huawei LeEco

Huawei: Σύλληψη σχεδιαστών για διαρροή πληροφοριών στην LeEco

Η Huawei είναι από τους Κινέζους κατασκευαστές που έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο μέσα στα τελευταία χρόνια. Οι αναλυτές την έχουν χαρακτηρίσει ως “the new Samsung”, ενώ η ίδια έχει δηλώσει πως μέχρι το 2021 θέλει να αφήσει πίσω Apple και Samsung.

Smartphones LeEco LeEco Android smartphones LeEco smartphones

LeEco LE X920: Hands on εικόνες από το τέρας με οθόνη 6.3″ QHD

H LeEco είναι από τους φιλόδοξους Κινέζους κατασκευαστές που επιζητούν μερίδιο από την παγκόσμια αγορά smartphones. Μάλιστα η εταιρεία τον Απρίλιο άνοιξε και κεντρικά γραφεία στη Silicon Valley.

Smartphones LeEco LeEco Android smartphones LeEco smartphones

LeEco Le Pro 3: Επίσημα με 6GB RAM, Snapdragon 821 και τιμή 299 δολάρια

Μετά από πληθώρα φημών ανακοινώθηκε επίσημα το LeEco Le Pro 3, το οποίο ανήκει στην μικρή ελίτ των smartphones που φορούν επεξεργαστή Snapdragon 821 ενώ και η μπαταρία του είναι στα 4070mAh. Είχαν ακουστεί φήμες για 8GB RAM, αλλά ανακοινώθηκε έκδοση “μόνο” με 6GB μνήμη RAM.

Smartphones LeEco LeEco Android smartphones LeEco smartphones

LeEco Le Pro 3: Live φωτογραφίες από το τέρας με 8GB RAM

Στις 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του LeEco Le Pro 3, ένα high-end μοντέλο που, όπως όλα δείχνουν θα φορά μνήμη RAM 8GB. Επιπλέον, θα διαθέτει οθόνη 5.7 ιντσών με 2D Glass ανάλυσης 1440×2560 pixels, τετραπύρηνο Snapdragon 821 και Adreno 530 GPU.