Παρασκευή
11/10/2013

Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Ο Jonathan Ive, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Design στην Apple, σχεδίασε μια φωτογραφική μηχανή Leica για την καταπολέμηση του AIDS. Ο ηγέτης του Design της Apple, όντας επικεφαλής στην Apple από το 1996, σπάνια δημιουργεί κάποιο προϊόν που δεν φέρει το λογότυπο της Apple. Αυτό έγινε πρόσφατα για καλό σκοπό.

Σε συνεργασία με τον Industrial Designer Marc Nawson σχεδίασαν μια ειδική έκδοση της φωτογραφικής μηχανής Leica, με σκοπό να δημοπρατηθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED). Σκοπός του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED) έχει σκοπό την καταπολέμηση του HIV και του AIDS και ιδρύθηκε από τον Bono των U2. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη και εκτιμάται ότι τα έσοδα θα φτάσουν στα $500.000 – $750.000.

Η συγκεκριμένη Leica, που ονομάζεται Leica M for (RED) αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 24 megapixel, full-frame CMOS και φακό 50mm f/2, και χρειάστηκαν περίπου 3 μήνες έρευνας πάνω σε 500 μοντέλα φωτογραφικών μηχανών για να καταλήξουν στον σχεδιασμό αυτής της Leica. Μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια για ένα τόσο σημαντικό σκοπό!

Leica M for RED

Leica M for RED

Leica M for RED

Leica M for RED

Πηγή: 1, 2, 3

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.