Lenovo Legion BoostStation: Αυτό είναι το πρώτο της eGPU [CES 2020]

, Lenovo Legion BoostStation: Αυτό είναι το πρώτο της eGPU [CES 2020]

Στην CES 2020 η Lenovo, παρουσίασε το πρώτο της eGPU ονόματι Legion BoostStation το οποίο θα φιλοξενεί κάρτες γραφικών έως 320mm για να συνοδεύσει το laptop Legion Y740S. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το Legion Y740S δεν ενσωματώνει κάποια ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Τα δύο νέα προϊόντα θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων από τον Μάιου του 2020.

Lenovo Legion BoostStation

Το BoostStation της Lenovo μοιάζει αρκετά με την πρόταση της Razer στην κατηγορία των eGPU ωστόσο έχει καλύτερη τιμή. Ας αφήσουμε όμως την τιμή για το τέλος ώστε να δούμε τι προσφέρει το eGPU της Lenovo.

Το BoostStation μπορεί να υποστηρίξει εξωτερικές κάρτες γραφικών με μήκος έως και 320mm ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει ένα USB hub το οποίο φιλοξενεί δύο USB 3.1 Gen 1 καθώς και μία θύρα Ethernet.

Όσον αφορά το κόστος του BoostStation Αυτό ανέρχεται στα $249.99 ενώ το Core X της Razer ξεκινάει από τα $300 και φτάνει έως τα $400 στο Core X Chroma.

Lenovo Legion Y740S

, Lenovo Legion BoostStation: Αυτό είναι το πρώτο της eGPU [CES 2020]

Το Legion Y740S σύμφωνα με την Lenovo είναι ένα gaming laptop ωστόσο για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του gaming πρέπει να συνδυαστεί με το BoostStation.

Το display του έχει μέγεθος 15.6 ίντσες και ρυθμό ανανέωσης 60Hz ενώ δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάλυσης 1080p ή 4K. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, συναντάμε έναν επεξεργαστή Intel Core i9 H-series σε συνδυασμό με 32GB μνήμη RAM, 1TB PCIe SSD και όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

, Lenovo Legion BoostStation: Αυτό είναι το πρώτο της eGPU [CES 2020]

Στις θύρες τώρα υπάρχουν δύο USB 3.1 Gen 2, μία κάρτα SD, ένα headphone jack και δύο Thunderbolt 3.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris Kts

Πολύ ωραίο concept άλλα και αρκετά ακριβό (η τιμή του laptop) !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».

Smartphones Lenovο Lenovo Legion smartphone

H Lenovo “κόβει” τη σειρά gaming τηλεφώνων Legion

Η Lenovο “κόβει” τη σειρά gaming τηλεφώνων Legion, με το τελευταίο να είναι το Legion Y70 που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2022.

Gear Lenovο lenovo tablets MediaTek

Lenovo Tab Extreme: Το πρώτο tablet με το Dimensity 9000 SoC της Mediatek

To Lenovo Tab Extreme διέρρευσε στο Google Play Console αποκαλύπτοντας ότι θα είναι το πρώτο tablet που θα διαθέτει το high-end chipset Dimension 9000 της MediaTek.

Computers Lenovο

Lenovo: Αποκαλύπτει νέα laptop της σειράς Slim/Yoga

Η σειρά premium ultrabook της Lenovo Slim ή Yoga Slim για τις εκτός ΗΠΑ περιοχές αποκτά τέσσερα νέα μέλη, τα Lenovo Slim 9i, Slim 7i/7 Pro X, Slim 7i Carbon και Slim 7/7i.