Lenovo Mirage Solo: Το πρώτο ανεξάρτητο VR headset με Daydream [CES 2018]

Lenovo Mirage Solo πρώτο ανεξάρτητο VR headset Daydream, Lenovo Mirage Solo: Το πρώτο ανεξάρτητο VR headset με Daydream [CES 2018]

Οι Lenovo και Google είχαν την δικιά τους στιγμή στο Consumer Electronics Show 2018, παρουσιάζοντας το πρώτο vr headset που δεν χρειάζεται υπολογιστή ή κινητό για να λειτουργήσει με εγκατεστημένο το Daydream VR.

Συγκεκριμένα, το Lenovo Mirage Solo είναι το πρώτο ανεξάρτητο headset εικονικής πραγματικότητας με την VR πλατφόρμα της Google και ελπίζει να κερδίσει τους καταναλωτές που θέλουν να ζήσουν την φουτουριστική αυτή εμπειρία, χωρίς όμως να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα. Η συσκεύη ανιχνεύει τις κινήσεις του χρήστη μέσω της WorldSense τεχνολογίας η οποία δεν απαιτεί κάποια άλλη συσκευή για να λειτουργήσει, όπως προαναφέρθηκε. Μπορεί η ανάλυση του Mirage Solo να μην έχει γνωστοποιηθεί, όμως η Lenovo υπόσχεται γωνία θέασης 110 μοιρών, δηλαδή παρόμοια των Oculus Rift και HTC Vive.

Lenovo Mirage Solo πρώτο ανεξάρτητο VR headset Daydream, Lenovo Mirage Solo: Το πρώτο ανεξάρτητο VR headset με Daydream [CES 2018]

Στο εσωτερικό του, το Solo ενσωματώνει την top-tier πρόταση της Qualcomm για τον περασμένο χρόνο, Qualcomm Snapdragon 835. Το chipset συνοδεύεται από 4GB μνήμη συστήματος. Να σημειωθεί πως ένας εκ των ανταγωνιστών του νέου headset στην κατηγορία των ανεξάρτητων, το Oculus Go, είναι ασθενέστερο σε ισχύ (ενσωματώνει τον Snapdragon 821). Επιπρόσθετα, το Solo μπορεί να αντέξει έως και 7 ώρες συνεχόμενης χρήσης μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Μαζί με την συσκευή η Lenovo θα αποστείλει και το Daydream χειριστήριο για την πλήρη εμπειρία του VR συστήματος της Google.

Όσον αφορά την τιμή του Mirage Solo, η εταιρεία δεν γνωστοποίησε το ακριβές απαιτούμενο ποσό αγοράς, όμως τόνισε πως εκείνο θα κυμανθεί κάτω από τα 400 δολάρια. Πληροφοριακά, το Oculus Go κοστίζει 200 δολάρια, ενώ το HTC Vive Focus(επίσης ανεξάρτητο VR headset – ενσωματώνει και αυτό τον Snapdragon 835) φτάνει τα 600 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως το Solo θα βρίσκεται μάλλον ανάμεσα στις δύο προτάσεις-ανταγωνιστές. Ελπίζουμε το νέο προϊόν της Lenovo να διατεθεί και στην χώρα μας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.