Μπαταρίες Λιθίου, Το μέλλον τελικά τους ανήκει;

Στο Hannover Messe που λαμβάνει χώρα από τις 23 έως και τις 27 Μαρτίου, στη Γερμανία, οι ερευνητές θα παρουσιάσουν μπαταρίες Λιθίου με βελτιωμένα χαρακτηριστικά τα οποία περιλαμβάνουν γρήγορη φόρτιση, αντοχή στις πιέσεις, απαγωγή θερμότητας με πιο αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και ευλυγισία. Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον χαρακτηριστικό…

Οι εφαρμογές που βρίσκουν αυτές οι μπαταρίες είναι πολλές: από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου σημασία δεν έχει μόνο το πόσο ισχυρή είναι η κάθε μπαταρία, αλλά και το πόσο αποδοτική είναι ενεργειακά. Το γερμανικό Ινστιτούτο Fraunhoffer μελετά το πώς μπορούν να αποδίδουν περισσότερο, ενώ καθίστανται πιο ικανές να βρουν πολλαπλές χρήσεις.

Για το σκοπό αυτό, η θερμότητα είναι το κλειδί και οι επιστήμονες γνωρίζουν καλά ότι όσο πιο μεγάλη είναι η απαγωγή της θερμότητας από μια μπαταρία, τόσο πιο αποδοτική θα είναι αυτή σε μια σειρά από χρήσεις. Από την άλλη μεριά, θετικά στην απόδοση ενός συστήματος λειτουργεί η αντοχή στις πιέσεις (οι μπαταρίες του μέλλοντος μπορούν να αντέχουν ακόμα και στα 600 bar, ενώ δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο εάν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι μπαταρίες θα είναι εύκαμπτες και θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να παράξει αναπάντεχα σχήματα και προϊόντα. Για να δούμε…

, Μπαταρίες Λιθίου, Το μέλλον τελικά τους ανήκει;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

τελικά είχαν δεν είχαν επικρατούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.