Πέμπτη
10/04/2014

Lix 3D printing pen, εντυπωσιάζει με το μέγεθος και τις ικανότητές του

Το να σχεδιάζεις κάτι με μια απλή πένα μπορεί να είναι δημιουργικό, αλλά ποια μπορεί να είναι τα όρια της δημιουργικότητας άμα κάποιος είχε μια 3D πένα; Οι 3D πένες δεν είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, αλλά η εταιρία Lix τις πήγε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας την πιο μικρή 3D πένα. Η 3D πένα της Lix τροφοδοτείται από ένα USB καλώδιο μήκους 125 εκατοστών, πράγμα που την καθιστά πολύ εύχρηστη.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και έχει μήκος 16.4 εκατοστών και διάμετρο 1.4 εκατοστών. Τροφοδοτείται από ράβδους πλαστικού (ABS/PLA) από την πάνω άκρη της πένας κοντά στη τροφοδοσία. Ύστερα η ράβδος πλαστικού κατευθύνεται μέσω ενός θερμαινόμενου στομίου στην άλλη άκρη, σε θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους 190 βαθμούς κελσίου. Η ροή ρυθμίζεται μέσω κουμπιών που βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Όπως και άλλες παρόμοιες συσκευές, το 3Doodler και SwissPen, το λιωμένο πλαστικό βγαίνει από το στόμιο και γρήγορα ψύχεται ώστε να μπορούν να «χτιστούν» 3D δομές. Με λίγη εξάσκηση και σταθερό χέρι πολλά μπορούν να κατασκευαστούν όπως κοσμήματα, διακοσμητικά stand, γλυπτά και άλλα πολλά.

Όταν η 3D πένα της Lix κυκλοφορήσει αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 140 δολάρια. Η τριμελής ομάδα ανάπτυξης της πένας, Delphine Eloise Wood, Anton Suvorov και Ismail Baran, θα θέσει σε κυκλοφορία και μια δεύτερη έκδοση με «ballpoint» άκρο το οποίο θα κοστίζει 60 δολλάρια. Το Project αυτό σκοπεύει να αναζητήσει χρηματοδότηση μέσω ενός Kickstarter crowdfunding campaign, το οποίο θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Αν το crowd funding campaign δεν πετύχει τον στόχο του, η εταιρία δεν θα το βάλει κάτω καθώς έχουν αρκετές προτάσεις συνεργασίας από πολλές χώρες.

lix-3d-pen-4-570

lix-3d-pen570

Πηγή

Συντάκτης: .

4 Σχόλια

  1. Ο/Η Μιχάλης λέει:

    Έμεινα όταν είδα το βιντεο . Πραγματικό είναι τέλειο

  2. Ο/Η minas λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον αλλά πρέπει να το έχεις. Σε εμένα η καλλιτεχνική φλέβα έχει στερέψει όταν γεννήθηκα!

  3. Ο/Η Basilis Papathanasiou λέει:

    εγώ πάντως το έχω ξαναδεί….παρ’ όλα αυτά είναι πραγματικά τέλειο!!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.