Logitech Wireless Desktop MK710

Απαντάτε στα email σας, τσεκάρετε την σελίδα σας στο Facebook ή μήπως περνάτε λίγη ώρα κάνοντας οnline shopping; Όποια κι αν είναι η δραστηριότητα σας μπροστά στον υπολογιστή, το μόνο που σίγουρα δεν χρειάζεται είναι μια διακοπή εξαιτίας μιας …μπαταρίας! Και αυτό σας το προσφέρει η Logitech με το τελευταίο της σετ πληκτρολογίου-ποντικιού που μόλις παρουσίασε: Το Logitech Wireless Desktop MK710. Μαζί του θα απολαύσετε την άνεση στην χρήση, μαζί με μια πρωτοφανή διάρκεια μπαταρίας που φτάνει τα 3 χρόνια (και για το πληκτρολόγιο και για το ποντίκι).

, Logitech Wireless Desktop MK710

Ο συνδυασμός της μεγάλης διάρκειας της μπαταρίας που φτάνει τα 3 χρόνια και του δέκτη Logitech Unifying σας εξασφαλίζουν καταρχήν ότι το ασύρματο σετ MK710 είναι πάντα έτοιμο για χρήση, όποτε και όπου το χρειαστείτε. Για να πετύχει αυτή την εντυπωσιακά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Logitech χρησιμοποίησε την εξελιγμένη τεχνολογία της για ασύρματη επικοινωνία στα 2.4 GHz, η οποία πετυχαίνει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων –αλλά και υψηλότερη πιστότητα- από ότι οι τυπικές ασύρματες συνδέσεις στα 27 MHz. Ένα ακόμη βήμα έγινε με την ελαχιστοποίηση του χρόνου που το πληκτρολόγιο και το ποντίκι παραμένουν ενεργά όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Έτσι εξοικονομείται ενέργεια αλλά και μειώνεται η χρονική καθυστέρηση μόλις ξεκινήσουμε να πληκτρολογούμε και πάλι.
(Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το πληκτρολόγιο υπολογίζεται με ένα μέσο όρο 2 εκατομμυρίων πληκτρολογήσεων το χρόνο σε περιβάλλον γραφείου. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο ποντίκι μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα το χρήστη και τις απαιτήσεις).

Όσο για τον ασύρματο δέκτη Logitech Unifying, αυτός πρωτοπαρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2009 και είναι τόσο μικροσκοπικός που μπορεί να μείνει μόνιμα συνδεδεμένος πάνω σε ένα φορητό υπολογιστή, καθώς εξέχει ελάχιστα. Ένας μόνο δέκτης μπορεί να ταιριάξει με έως 6 διαφορετικά συμβατά πληκτρολόγια και ποντίκια της Logitech, απελευθερώνοντας τις θύρες USB για άλλες συσκευές ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

Το πληκτρολόγιο του σετ έχει χαμηλό προφίλ ενώ διαθέτει τα ειδικής σχεδίασης πλήκτρα Logitech Incurve™ όπως και μια απαλή επιφάνεια στήριξης της παλάμης. Τα πλήκτρα τύπου Incurve έχουν κοίλη σχεδίαση ώστε να ταιριάζουν με το σχήμα των δαχτύλων μας αλλά και να οδηγούν το δάχτυλο στο να κάνει το σωστό πάτημα. Επίσης οι γωνίες των πλήκτρων είναι στρογγυλεμένες οπότε τα δάχτυλα μας περνάνε εύκολα από πλήκτρο σε πλήκτρο. Η επιφάνεια στήριξης της παλάμης –τύπου μαξιλάρι- ξεκουράζει τα χέρια μας όταν δεν πληκτρολογούμε, ενώ μια μικρή οθόνη LCD μας δείχνει αν είναι πατημένα τα πλήκτρα Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock, ενώ έχει ένδειξη για την διάρκεια της μπαταρίας.

Το ποντίκι διαθέτει ανίχνευση laser για χρήση ακριβείας σε μεγάλη ποικιλία από επιφάνειες ενώ είναι ιδιαίτερα άνετο στο χέρι. Η λειτουργία για υπερταχύ scrolling επιτρέπει την γρήγορη μετακίνηση σε μεγάλα έγγραφα, ενώ αν το προτιμούμε μπορούμε να επιλέξουμε την κίνηση βήμα-βήμα, όταν π.χ. βλέπουμε φωτογραφίες, slide παρουσιάσεων κ.λπ. Το κέλυφος του ποντικιού είναι σχεδιασμένο να ταιριάζει στο δεξί χέρι, σε μια φυσικά άνετη θέση, ενώ τα 3 προγραμματιζόμενα πλήκτρα κοντά στον αντίχειρα προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή προγράμματα (η λειτουργία αυτή παρέχεται με την χρήση του αντίστοιχου λογισμικού από την Logitech).

Tέλος, η εξελιγμένη ασύρματη τεχνολογία της Logitech στα 2.4 GHz προσφέρει την αξιοπιστία μιας ενσύρματης σύνδεσης με την ευκολία και την ελευθερία της ασύρματης. Η μετάδοση των δεδομένων είναι ταχύτατη χωρίς καθυστερήσεις και διακοπές, ενώ η κρυπτογράφηση με πρωτόκολλο 128-bit AES εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα της πληκτρολόγησης μας δεν μπορούν να υποκλαπούν.

To Logitech Wireless Desktop MK710 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά από τον Φεβρουάριο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 99,99 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Κώστα εντάξει μπήκα στην κλήρωση;Καλό αλλά είναι αρκετούτσικα τα ευρουλάκια

Fadasma

Αυτά τα πληκτρολόγια πότε επιτέλους θα γίνουν φωτιζόμενα;; 🙂

Λευτέρης

Είναι σαν να ρώτας πότε θα βγει το Χ10

isidorosr20595

H Logitech έχει ήδη ποντίκι που κρατάει για 3 χρόνια η μπαταρία του. 70 € κάνει! :X

mickeynx

πληκτρολογιο το G15 ειναι φωτειζομενο
και βγαινει με μπλε και κοκκινο φως
οσο για τα ασυρματα ποντικια και παραπανω απο 3 χρονια καταει η μπαταρια και συγκεκριμενα το G7 και μετα παιρνεις αλλες μπαταριες

Thanasis

ωραίο… αλλά να έβγαινε χωρίς ποντίκι… Η logitech απορώ γιατί δέν αναπτύσσει σκέτη κατηγορία wireless keyboards αφού οι περισσότεροι αλλάζουν ποντίκι κάθε τόσο!

@mickeynx

το είχα το G7 και μετά απο 3μιση χρόνια (εκτός εγγύησης) άρχισε και έκαιγε φλάντζες. Εξτρά μπαταρίες δέν υπάρχουν για το συγκεκριμένο παρόλο τα 90 ευρώ που είχα σκάσει. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.