Η Lufthansa διαψεύδει ότι απαγορεύει την χρήση AirTag στις πτήσεις

AirTag Lufthansa, Η Lufthansa διαψεύδει ότι απαγορεύει την χρήση AirTag στις πτήσεις

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Lufthansa γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter ότι απαγορεύει την χρήση AirTag στις πτήσεις, κάτι που διαψεύδει πλέον μόνη της.

Στο Twitter, ορισμένοι πελάτες ρώτησαν τη Lufthansa σχετικά με τις φήμες περί απαγόρευσης των AirTag στις πτήσεις της εταιρείας. Η Lufthansa απάντησε από τον επίσημο λογαριασμό της λέγοντας ότι «απαγορεύει πλέον τα ενεργοποιημένα AirTag στις αποσκευές, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα».

Σύμφωνα με τη Lufthansa, οι ιδιοκτήτες του AirTag πρέπει να απενεργοποιήσουν τις συσκευές πριν ελέγξουν τις αποσκευές τους. Στη συνέχεια, η εταιρεία αιτιολόγησε την απόφασή της με το επιχείρημα ότι οι οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) ορίζουν ότι τα αντικείμενα με λειτουργία μετάδοσης πρέπει να απενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Εκπρόσωπος της Lufthansa είπε στο Airways Magazine ότι η Lufthansa δεν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις της AirTag. Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι υπάρχει «μόνιμος κανονισμός του ICAO για τέτοιες συσκευές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Lufthansa ή οποιονδήποτε άλλο μεταφορέα». Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο τι οδήγησε την αεροπορική εταιρεία να δηλώσει δημόσια ότι θα απαγόρευε την AirTag από τις πτήσεις της.

Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στις δικές τους πολιτικές, αλλά φαίνεται ότι η Lufthansa δεν θα είχε αρκετή εξουσία λήψης αποφάσεων για να απαγορεύσει τα AirTags – ειδικά όταν άλλες αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για αυτό.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.