MacBook Air: Το μοντέλο των 15″ φέρεται να έχει τσιπ Μ2

macbook air, MacBook Air: Το μοντέλο των 15″ φέρεται να έχει τσιπ Μ2

Το φημολογούμενο MacBook Air 15 ιντσών της Apple θα είναι εξοπλισμένο με το τσιπ M2, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη έκδοση για την αλυσίδα εφοδιασμού DigiTimes.

Όπως αναφέρει η έκθεση, το laptop θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023, δηλαδή κάπου μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

«Πηγές του κλάδου ανέφεραν ότι το MacBook Air 15 ιντσών ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μετά τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά και αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Apple έχει ήδη αναβαθμίσει το MacBook Air 13 ιντσών με το τσιπ M2 τον Ιούλιο του 2022. Το τσιπ κατασκευάζεται με βάση τη διαδικασία 5 nm δεύτερης γενιάς της TSMC. Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τσιπ 3nm τον Δεκέμβριο και το Μ3 αναμένεται να είναι έτοιμο στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πέρυσι ισχυρίστηκε ότι ένα νέο MacBook 15 ιντσών με επιλογές τσιπ M2 και M2 Pro θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ή αργότερα, επισημαίνοντας ότι μπορεί να μην έχει την επωνυμία Air.

Πηγές των DigiTimes πιστεύουν ότι η Apple θα μπορούσε να αναβαθμίσει ξανά το MacBook Air με το τσιπ M3 το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Αλλά το να αναβαθμίσει δύο φορές το ίδιο προϊόν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μοιάζει δύσκολο.

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται μόλις μία ημέρα αφότου ο αναλυτής της βιομηχανίας οθονών Ross Young είπε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ξεκίνησε την παραγωγή πάνελ οθόνης για ένα MacBook Air 15 ιντσών αυτόν τον μήνα. Ο Young εκτίμησε ότι το νέο MacBook Air θα κυκλοφορήσει στις «αρχές Απριλίου», κάτι που είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που αναφέρθηκε στη νέα φήμη.

Ένα νέο μέγεθος οθόνης 15 ιντσών θα ήταν το μεγαλύτερο για το MacBook Air. Το laptop προσφέρεται σε μεγέθη 11 ιντσών και 13 ιντσών όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.