MacBook Pro 16″: Επίσημα με μεγαλύτερη οθόνη και νέο πληκτρολόγιο

https://www.youtube.com/watch?v=ysRigNyavF4

Η Apple κυκλοφόρησε το MacBook Pro των 15 ιντσών πριν περίπου πέντε μήνες, και σήμερα ανακοινώνει το νέο και ελαφρώς μεγαλύτερο MacBook Pro 16″ με το νέο πληκτρολόγιο. Για το νέο laptop της Apple ακούμε εδώ και αρκετό καιρό και τώρα ο Αμερικανικός κολοσσός επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. Ας μην τα πολυλογούμε όμως και ας πούμε κατευθείαν στα χαρακτηριστικά του.

Apple MacBook Pro 16″

Οθόνη

Το νέο laptop ονομάζεται MacBook Pro 16″ και όπως προδίδει η ονομασία του έχει οθόνη μεγέθους 16-ιντσών, τύπου Retina και έχει ανάλυση 3072 x 1920 pixels, ενώ σε αυτές τις διαστάσεις το ppi ανέρχεται στα 226. Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 500nits και υποστηρίζονται P3 wide color καθώς και True Tone τεχνολογία.

Επεξεργαστής

Εσωτερικά συναντάμε τρεις επιλογές στον επεξεργαστή οι οποίοι είναι 9ης γενιάς. Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ του Intel Core i7 των 6 πυρήνων χρονισμένο στα 2.6GHz ο οποίος φτάνει με Turbo Boost τα 4.5GHz, του Intel Core i9 των 8 πυρήνων ο οποίος χρονίζεται στα 2.4GHz base και 5.0GHz με Turbo Boost και του Intel Core i9 των 8 πυρήνων ο οποίος χρονίζεται στα 2.3GHz base και 4.8GHz με Turbo Boost.

, MacBook Pro 16″: Επίσημα με μεγαλύτερη οθόνη και νέο πληκτρολόγιο

RAM

Όσον αφορά τώρα την μνήμη RAM αυτή ξεκινάει από τα 16GB και φτάνει έως τα 64GB φυσικά είναι τύπου DDR4 και χρονίζεται ανεξαρτήτως χωρητικότητας στα 2666MHz.

Κάρτα γραφικών

Η Apple δίνει την επιλογή και της κάρτας γραφικών η οποία ανήκει στην AMD. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ της AMD Radeon Pro 5300M με μνήμη 4GB GDDR6 της 5500M με μνήμη 4GB GDDR6 και της 5500M με μνήμη που φτάνει τα 8GB GDDR6.

Αποθηκευτικός Χώρος

Στον αποθηκευτικό χώρο η Apple δίνει ρεσιτάλ αφού προσφέρει από 512GB SSD έως και 8TB SSD. Ενδιάμεσα θα βρείτε τις επιλογές 1TB, 2TB αλλά και 4TB.

, MacBook Pro 16″: Επίσημα με μεγαλύτερη οθόνη και νέο πληκτρολόγιο

Η Pro έκδοση του MacBook φυσικά συνοδεύεται και από την οθόνη αφής ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο η οποία υπήρχε και στο προηγούμενο μοντέλο. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι νέο laptop ζυγίζει 1.95 κιλά και έχει πάχος 16.3 χιλιοστά. Το φθηνότερο MacBook Pro 16″ κοστίζει $2,399 και θα το βρείτε στα χρώματα Space Grey αλλά και Silver. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Ωπ τι έχουμε εδώ !

Αλλάζει η Apple…
Βασικό μοντέλο 16 ram 512 rom ! Πολύ καλή κάρτα γραφικών και επεξεργαστή !
Αν το πληκτρολόγιο αποδειχτεί ανθεκτικό μαζί με το νέο σύστημα ψύξης τα σπάει !

Man

Ευκαρία!! 16 Ram 512 Rom. 2400$. Τρέξτε γρήρορα, πριν εξαντληθεί.

Chris_BMW

Ενώ οι άλλες τα δίνουν στο 1000 αρικο ας πούμε ε;
Τι όχι ;;;
Και με οθόνες για κλάματα ….

Agnostos13

Για ultrabook με 9750h cpu και qhd+ οθόνη δεν ξέρω αν είναι ευκαιρία αλλά και οι άλλοι δεν τα χαρίζουν…να ξέρεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.