Γερμανία, το μηχάνημα που μετατρέπει το νερό σε συνθετική βενζίνη

Το να απομακρυνθούμε κάποια στιγμή από τα ορυκτά καύσιμα και να αναζητήσουμε νέες πηγές απ όπου θα αντλούμε ενέργεια, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν θα γίνει εν μια νυκτί. Αντιθέτως, επειδή πολλές από τις σημερινές υποδοχές βασίζονται στον άνθρακα και το πετρέλαιο, θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και χρήμα για να αντικατασταθούν.

Ωστόσο, μια καλή λύση θα ήταν τα συνθετικά καύσιμα ειδικά αν μπορούσαν να παραχθούν με καθαρό τρόπο. Μια Γερμανική εταιρεία, η Sunfire GmbH, αποκάλυψε ένα νέο μηχάνημα που μετατρέπει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε συνθετικά καύσιμα που έχουν βάσει το πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, η Sunfire GmbH παρουσίασε ένα μηχάνημα- το πρώτο στο είδος του- που αποκαλείται Power- και χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Power-to-Liquid, μετατρέπει H2O και CO2 σε υγρούς υδδρογονάνθρακες- συνθετική βενζίνη, ντίζελ και κηροζίνη.

Το κάνει αυτό εν μέρει με τη χρήση ενός συνδυασμού της διαδικασίας Fischer-Tropsch (μια χημική αντίδραση που εκτελεί την προαναφερθείσα μετατροπή) και κύτταρα στερεού ηλεκτρολύτη (κυψέλες καυσίμου που παράγουν μορφές αερίου υδρογόνου και οξυγόνου).

Η Sunfire λέει ότι τα σημερινά συστήματα είναι κατά 50% αποτελεσματικά, αλλά υπάρχει δυνατότητα να αυξήσει στο 70% την αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία για να ανοίξει ο δρόμος για τους επενδυτές και την υλοποίηση του project.

water into synthetic gasoline, Γερμανία, το μηχάνημα που μετατρέπει το νερό σε συνθετική βενζίνη

water into synthetic gasoline, Γερμανία, το μηχάνημα που μετατρέπει το νερό σε συνθετική βενζίνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Μακάρι να γίνει πραγματικότητα με σκοπό να συμβάλει σε πιο καθαρές τεχνολογίες καυσίμων. Συγχαρητήρια Κώστα που αναφέρεστε και σε τέτοιου είδους ειδήσεις τεχνολογίας που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερες.

Darth

κατα 99,9% θα εξαγοραστεί και θα κλείσει η απλός θα κλείσει για “άγνωστο” λόγο…….. το ξέρουμε καλα ολοι μας…………. τι γιατί δεν θέλει πολύ σκέψη

jimdem

Υδρογονάνθρακες παιδιά όχι υδατάνθρακες 🙂

Panos7GR

Όταν λέει νερό, λογικά εννοεί το πόσιμο, ε;
Ένα έχω να πω, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΗΣΥΧΟ! Ήδη έχουμε πρόβλημα με το πόσιμο νερό, πόσο μάλλον να γίνει και καύσιμο.

Κατά τα άλλα το έχουμε ξαναδεί το έργο, όπως λέει ο Darth.

stefanos29

πανο χωρις παρεξηγηση αλλα υπαρχουν και αλλα είδη αν μπορεις να τα πεις ετσι νερου. Π.χ. απο βιομηχανικα αποβλητα τα οποια θα μπορουν να τα καθαριζουν και στην συνεχεια να τα αξιοποιουν, δεν αναφερει απαραιτητα οτι πρεπει να ειναι ποσιμο. Επιπλεον να ξερεις οτι η διαφορες του ποσιμου με το ακαθαρτο ειναι μικρες και η ολη διαδικασια ειναι στα φιλτρα και στην προελευση, η τεχνολογια πλεον εχει παει πολλα βηματα μπροστα στο θεμα του ποσιμου νερου . Φιλικα απο εναν χημικο μηχανικο 🙂

Panos7GR

Ναι σωστά. Νερό είναι και τα βιομηχανικά απόβλητα κτλ. Απλά είδα Η2Ο και θεώρησα καθαρό, απιονισμένο νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.