Το να απομακρυνθούμε κάποια στιγμή από τα ορυκτά καύσιμα και να αναζητήσουμε νέες πηγές απ όπου θα αντλούμε ενέργεια, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν θα γίνει εν μια νυκτί. Αντιθέτως, επειδή πολλές από τις σημερινές υποδοχές βασίζονται στον άνθρακα και το πετρέλαιο, θα χρειαζόταν πολύ χρόνο και χρήμα για να αντικατασταθούν.
Ωστόσο, μια καλή λύση θα ήταν τα συνθετικά καύσιμα ειδικά αν μπορούσαν να παραχθούν με καθαρό τρόπο. Μια Γερμανική εταιρεία, η Sunfire GmbH, αποκάλυψε ένα νέο μηχάνημα που μετατρέπει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα σε συνθετικά καύσιμα που έχουν βάσει το πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, η Sunfire GmbH παρουσίασε ένα μηχάνημα- το πρώτο στο είδος του- που αποκαλείται Power- και χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Power-to-Liquid, μετατρέπει H2O και CO2 σε υγρούς υδδρογονάνθρακες- συνθετική βενζίνη, ντίζελ και κηροζίνη.
Το κάνει αυτό εν μέρει με τη χρήση ενός συνδυασμού της διαδικασίας Fischer-Tropsch (μια χημική αντίδραση που εκτελεί την προαναφερθείσα μετατροπή) και κύτταρα στερεού ηλεκτρολύτη (κυψέλες καυσίμου που παράγουν μορφές αερίου υδρογόνου και οξυγόνου).
Η Sunfire λέει ότι τα σημερινά συστήματα είναι κατά 50% αποτελεσματικά, αλλά υπάρχει δυνατότητα να αυξήσει στο 70% την αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία για να ανοίξει ο δρόμος για τους επενδυτές και την υλοποίηση του project.
Μακάρι να γίνει πραγματικότητα με σκοπό να συμβάλει σε πιο καθαρές τεχνολογίες καυσίμων. Συγχαρητήρια Κώστα που αναφέρεστε και σε τέτοιου είδους ειδήσεις τεχνολογίας που πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερες.
κατα 99,9% θα εξαγοραστεί και θα κλείσει η απλός θα κλείσει για “άγνωστο” λόγο…….. το ξέρουμε καλα ολοι μας…………. τι γιατί δεν θέλει πολύ σκέψη
Υδρογονάνθρακες παιδιά όχι υδατάνθρακες 🙂
Όταν λέει νερό, λογικά εννοεί το πόσιμο, ε;
Ένα έχω να πω, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΗΣΥΧΟ! Ήδη έχουμε πρόβλημα με το πόσιμο νερό, πόσο μάλλον να γίνει και καύσιμο.
Κατά τα άλλα το έχουμε ξαναδεί το έργο, όπως λέει ο Darth.
πανο χωρις παρεξηγηση αλλα υπαρχουν και αλλα είδη αν μπορεις να τα πεις ετσι νερου. Π.χ. απο βιομηχανικα αποβλητα τα οποια θα μπορουν να τα καθαριζουν και στην συνεχεια να τα αξιοποιουν, δεν αναφερει απαραιτητα οτι πρεπει να ειναι ποσιμο. Επιπλεον να ξερεις οτι η διαφορες του ποσιμου με το ακαθαρτο ειναι μικρες και η ολη διαδικασια ειναι στα φιλτρα και στην προελευση, η τεχνολογια πλεον εχει παει πολλα βηματα μπροστα στο θεμα του ποσιμου νερου . Φιλικα απο εναν χημικο μηχανικο 🙂
Ναι σωστά. Νερό είναι και τα βιομηχανικά απόβλητα κτλ. Απλά είδα Η2Ο και θεώρησα καθαρό, απιονισμένο νερό.