Magnetized Inertial Fusion, Η πυρηνική σύντηξη πάει στο Level 2

Tο Sandia National Laboratories στο Albuquerque του New Mexico, μας λέει ότι η μαγνητισμένη αδρανειακή σύντηξη (magnetized inertial fusion, MIF) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων σύντηξης, απαντώντας σε όσους ήθελαν το θέμα της σύντηξης να αποτελεί απραγματοποίητο στόχο.

Η μέθοδος της μαγνητισμένης αδρανειακής σύντηξης λειτουργεί περίπου ως εξής: ένα μίγμα δευτέριου-τρίτιου σε αέρια μορφή τοποθετείται σε έναν μικρό κυλινδρικό αγωγό. Ο αγωγός τοποθετείται σε ένα εξαιρετικά ισχυρό, σε διάταξη άξονα, μαγνητικό πεδίο (μερικών δεκάδων μονάδων της κλίμακας Tesla). Στη συνέχεια ένα παλμικό λέιζερ θερμαίνει το αέριο και έπειτα η φιάλη υποβάλλεται σε ταχεία ακτινική συμπίεση. Η σύντηξη ακολουθεί.

Ανάμεσα στα οφέλη της συγκεκριμένης προσέγγισης είναι το γεγονός ότι το αξονικό μαγνητικό πεδίο κάνει τον κύλινδρο που καταρρέει να αντιστέκεται στις γραμμικές αστάθειες, με αποτέλεσμα η συμπίεση να είναι ομοιόμορφη σε όλη την ποσότητα του δείγματος. Κατά τη διάρκεια της συμπίεσης, το αξονικό μαγνητικό πεδίο «μπερδεύεται» κοντά στα άκρα του κυλίνδρου με αποτέλεσμα την περαιτέρω παγίδευση του αερίου, αποτρέποντας τις απώλειες σε θερμότητα.

Ο επιταχυντής Z (όπως ονομάστηκε για συντομία ο επιταχυντής MIF) του Sandia National Laboratories αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα για δοκιμές Μαγνητισμένης Αδρανειακής Σύντηξης. Σχεδιασμένος σαν μια έντονη πηγή ακτίνων Χ για τον έλεγχο εξαρτημάτων πυρηνικών όπλων, ο επιταχυντής Ζ μπορεί να προσφέρει έναν ηλεκτρικό παλμό με ευμεγέθη ισχύ αρκετών petawatt που διαρκεί ένα δέκατο του μικροδευτερολέπτου και σε μια περιοχή μεγέθους όσο το μικρό δάχτυλο του χεριού ενός ενήλικα.

Magnetized Inertial Fusion, Η πυρηνική σύντηξη πάει στο Level 2

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Πω πω τιναι αυτα…

ΑΡΗΣ

(μερικών δεκάδων μονάδων της κλίμακας Tesla) ??
Ενας MRI εχει εναν μαγνητη της ταξης της κλιμακας 4Τεσλα.. και ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ..ποσες δεκαδες Τεσλα δηλαδη μπορει να χρειαζεται αυτη η ιστορια!?!? καλη φαση παντως.. βλεπω και Fringe αυτη την περιοδο και λεω “αυτα ειναι” 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin Enduro: Φτιαγμένο για τους μεγάλους αγώνες

Η Garmin ανακοίνωσε το Enduro, το ρολόι υπεραποδόσεων με GPS, που διαθέτει προσαρμόσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και ένα φακό ηλιακής φόρτισης Power Glass.

Gear Apple iPad mini

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

Η Apple φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPad με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Gear iPhone

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone.