MasterCard Moneto, NFC και μικρο-πληρωμές για όλους

Στην Αμερική έχουν μπει στην καθημερινότητα των πολιτών οι μικροπληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και την τεχνολογίας NFC. Πρωτεργάτης η MasterCard με το σύστημα PayPass Tap-and-Go δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν τις ανέσεις που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία είτε έχουν NFC chip στο κινητό (Samsung Galaxy Nexus, Nokia 701 κ.α.) είτε όχι. Η Mastercard παρουσίασε μια θήκη με NFC chip για το iPhone και μια κάρτα micro SD για Android κινητά (εκτός αν έχεις το Sony Xperia S!).

, MasterCard Moneto, NFC και μικρο-πληρωμές για όλους

Θυμάστε τον περασμένο Νοέμβριο που είχαμε αναφερθεί στις κάρτες SIM ότι μελλοντικά θα ενσωματώνουν NFC chip. Τότε λανθασμένα είχαμε καταλάβει κάτι τέτοιο από το δελτίο τύπου. Μερικοί όμως είχατε “πέσει από τα σύννεφα” και δεν περιμένατε ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και φυσικά δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Όμως με τη σημερινή ανακοίνωση της ενσωμάτωσης του NFC στις κάρτες micro SD καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι απίθανο το επόμενο βήμα να είναι οι κάρτες SIM με NFC.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Πολύ καλή κίνηση αλλά για να περπατήσει στην Ευρώπη πρέπει να το υποστηρίξει η VISA.
Ούτε που θυμάμαι από πότε έχω να δω MasterCard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Software

Έρχονται και στην Ελλάδα οι πληρωμές με ZEN

Η ZEN ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συνεργασία με τη Mastercard.