MasterCard: Μετατρέπει τα πάντα σε συσκευές πληρωμών

Όταν μιλάμε για πληρωμές, σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι από τα μετρητά. Μπορείς να χρησιμοποιείς χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες, συστήματα πληρωμών όπως Apple Pay,Android Pay, Samsung Pay κλπ. Όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών.

Μια από αυτές είναι και η MasterCard, η οποία πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο με τις κάρτες, θέλει να μετατρέψει κάθε συσκευή σε συσκευή πληρωμής. Δεν μιλάμε μόνο για smartphone, αλλά για διάφορα αξεσουάρ όπως μπρελόκ, δαχτυλίδι, κολιέ κλπ.

Η MasterCard συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Adam Selman, General Motors, Nymi (κατασκευαστή wearables), Ringly (σχεδιάζει έξυπνα κοσμήματα) και την TrackR που κατασκευάζει Bluetooth συσκευές, προκειμένου να λανσάρουν διάφορά gadgets τα οποία θα λειτουργούν και ως συσκευές mobile πληρωμών. Για παράδειγμα, θέλεις να πας γα τρέξιμο, αντί να πάρεις πορτοφόλι μαζί σου, πληρώνεις από το smartband ή από το έξυπνο δαχτυλίδι.

Αυτό που θέλει η Mastercard είναι να “μην υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον τρόπο που θα γίνονται οι mobile πληρωμές, από το μπρελόκ, το κινητό, το ρολόι, τα κοσμήματα ή τα ρούχα σου”.

Δείτε το video:

MasterCard: Μετατρέπει τα πάντα σε συσκευές πληρωμών, MasterCard: Μετατρέπει τα πάντα σε συσκευές πληρωμών

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Mastercard

Level Up with Mastercard: efood και Mastercard σε επιβραβεύουν για καλό σκοπό

Το να κερδίζεις μέσα από το efood πληρώνοντας με κάρτα Mastercard και παράλληλα να συμβάλλεις σε έναν καλό σκοπό, τότε η κίνησή σου αυτή έχει μεγάλη αξία.

Software Mastercard

Level up με τη Mastercard στο efood για να βγαίνεις κερδισμένος

efood και Mastercard συνεργάζονται με το πρόγραμμα “Level Up with Mastercard”, για κατόχους καρτών Mastercard με σκοπό τη συλλογή πόντων και διεκδίκηση δώρων.

Software

Έρχονται και στην Ελλάδα οι πληρωμές με ZEN

Η ZEN ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα της εταιρείας σε 31 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συνεργασία με τη Mastercard.

Internet Mastercard

Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Η Mastercard αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στις ανέπαφες πληρωμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.