Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Με τις έξυπνες συσκευές να γίνονται όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και την τεχνολογία να μη σταματά να εξελίσσεται, φαίνεται πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας διασκέδαση, την επικοινωνία, την εκπαίδευση αλλά και την εργασία, αυξάνονται, δίνοντάς μας ακόμα περισσότερες λύσεις. Οι όροι smartphone, smart watch και γενικά κάθε συσκευή η οποία χαρακτηρίζεται “έξυπνη”, έρχεται να αλλάξει τον προσωπικό μας χώρο μέσα από ένα smart οικοσύστημα το οποίο συντελεί στη δημιουργία του smart home.

Είναι αλήθεια πως τελευταία όλο και περισσότερο ακούγεται ο όρος smart home, ο οποίος έχει να κάνει με το οικοσύστημα το οποίο αποτελείται από συνδεδεμένες συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας, με σκοπό να μας κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη, με το χειρισμό τους να γίνεται μέσω εφαρμογής που έχουμε εγκαταστήσει σε smartphone ή tablet. Μόνο ωφέλη έχει κάποιος που αποκτά πρόσβαση σε ένα τέτοιο οικοσύστημα καθώς μπορεί με ένα άγγιγμα να ελέγξει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές οι οποίες μπορεί να είναι ο φωτισμός στο σπίτι ή ενός έξυπνου φωτιστικού, να ελέγχει τη μουσική που θα streamάρει, να δίνει φωνητικές εντολές για την αναπαραγωγή της αγαπημένης του σειράς ή ακόμα και να έχει έτοιμο τον καφέ του τη στην κουζίνα ενώ εκείνος απολαμβάνει το μπάνιο του.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά και να κάνουν το smart home πραγματικότητα, επιλέγοντας τα προϊόντα τα οποία είναι σχεδιασμένα και τεχνολογικά ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των χρηστών, με τρόπο εύκολο και άμεσο, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσουν. Ιδανική επιλογή αποτελεί η τεράστια γκάμα επιλογών για να φτιάξει ο καθένας το smart home που ονειρεύεται, μέσα από το You.gr, το οποίο διαχρονικά προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις, για τους φίλους της τεχνολογίας που θέλουν να επενδύσουν στο να διαμορφώσουν το χώρο τους με συσκευές τεχνολογικά εξελιγμένες.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά
Με τα προϊόντα που μπορούμε να προμηθευτούμε μέσα από το You.gr, το έξυπνο σπίτι παύει να είναι μια άγνωστη και τολμηρή διαδικασία, καθώς η επιλογή των συσκευών είναι μεγάλη, με το χειρισμό και την εγκατάστασή τους να μπορεί να γίνει από όλους, χωρίς να χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Mi Smart Home Hub

Για να έχει κάποιος τον απόλυτο έλεγχο των έξυπνων συσκευών σπίτι του θα πρέπει να έχει και το κατάλληλο κέντρο ελέγχου, με το Mi Smart Home Hub να έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με όλες τις έξυπνες συσκευές μέσω Wi-Fi, Zigbee και Bluetooth. Για να γίνει εφικτός ο απομακρυσμένος έλεγχος των έξυπνων οικιακών συσκευών, όπως ο έλεγχος του φωτισμού, η απενεργοποίηση και ενεργοποίηση των συσκευών αλλά, ο χρήστης χρειάζεται απλά να κατεβάσει την εφαρμογή Mi Home, με το χειρισμό να είναι εύκολος και άμεσος, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για όλους τους χρήστες.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Smart Light Bulb Starter Kit E27 Philips Hue (White and Color Ambiance)

Για τη διαμόρφωση της κατάλληλης ατμόσφαιρας σε ένα smart home, χρειάζεται και ο απαραίτητος έξυπνος φωτισμός, με τo Smart Light Bulb Starter Kit E27 Philips Hue να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαχειρίζεται λευκό και χρωματιστό φωτισμό μέσω της εφαρμογής Philips Hue Sync. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 50.000 αποχρώσεις λευκού χρώματος, από θερμό έως ψυχρό, αλλά και η επιλογή ανάμεσα σε 16 εκατομμύρια χρώματα, διαμορφώνοντας το χώρο ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση.

Δεν είναι όμως μόνο η διαμόρφωση του φωτισμού ανάλογα με τη διάθεσή μας, που είναι σημαντική επιλογή, αλλά και η δυνατότητα συγχρονισμού του φωτισμού με την ταινία, τη μουσική ακόμα και με τα video games που παίζουμε, εκτινάσσοντας τη διασκέδαση στα ύψη και μεταμορφώνοντας την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Mi LED Desk Lamp 1S

Δεν είναι όμως μόνο η ατμόσφαιρα που μπορούμε να τη διαμορφώσουμε με τον κατάλληλο έξυπνο φωτισμό, αλλά και οι στιγμές που θέλουμε να ξεκουραστούμε διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο ή χρειάζεται να δουλέψουμε με φυσικό φωτισμό μέχρι και τη φωτεινότητα να φτάνει τα 520 lumens. Αυτό το καταφέρνουμε μέσω του Mi LED Desk Lamp 1S το οποίο αποτελεί το ιδανικό φωτιστικό για το γραφείο μας καθώς συνδέεται μέσω WiFi για να μπορούμε μέσω του κατάλληλου app να το ανοίγουμε και να το σβήνουμε, αλλά και να επιλέγουμε ανάμεσα σε 4 διαφορετικά modes ανάλογα με το αν διαβάζουμε, αν χειριζόμαστε υπολογιστή, αν υπάρχει κάποιο παιδί με το οποίο παίζουμε ή αν εργαζόμαστε, καθώς ανάλογα με την κατάσταση, το φως διαμορφώνεται έτσι ώστε να μην κουράζει τους χρήστες.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Smart Ηχείο Google Nest Audio

Δεν είναι όμως μόνο ο φωτισμός που παίζει ρόλο στη διαμόρφωση ενός smart home αλλά και ο ήχος ο οποίος αλλάζει επίπεδο με την επιλογή του Google Nest Audio White, καθώς η δυνατή ένταση και το μπάσο που προσφέρει, κάνει τη μουσική και τις ταινίες ακόμα πιο ζωντανές, ενώ επιπροσθέτως μπορούμε να του δώσουμε τις κατάλληλες φωνητικές εντολές για να παίξει μουσική από τις αγαπημένες μας streaming υπηρεσίες. Οι φωνητικές εντολές όμως δεν περιορίζονται μόνο στη μουσική, καθώς μπορούμε να ανάψουμε τα φώτα στο χώρο μας αλλά και να συνεργαστεί με τις συμβατές έξυπνες συσκευές που έχουμε εγκαταστήσει.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Google Nest Mini 2nd Generation

Για τους χρήστες που επιθυμούν κάτι εξίσου ποιοτικό αλλά με πιο minimal σχεδιασμό, υπάρχει το Google Nest Mini 2nd Generation το οποίο διαθέτει ακόμα πιο ισχυρό μπάσο και δυνατότητα να “καταλαβαίνει” τις εντολές που του δίνουμε ακόμα και στο πιο θορυβώδες περιβάλλον. Σημαντική είναι και η υποστήριξη του Google Assistant μέσω του οποίου μπορούμε να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που επιθυμούμε για να οργανώσουμε την καθημερινότητά μας αλλά και να αυτοματοποιήσουμε τη λειτουργία έξυπνων συσκευών στο χώρο μας, μέσω της εφαρμογής Google Home.

Επιπλέον, έχουμε και σε αυτήν τη νέα έκδοση την υποστήριξη αναπαραγωγής μουσικής μέσα από τις υπηρεσίες Spotify, Google Play Music, Deezer, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συγχρονισμού των υπηρεσιών YouTube και Netflix έτσι ώστε να προβάλλουν την αγαπημένη μας σειρά, ταινία ή όποιο άλλο video επιθυμούμε, σε συμβατή Smart TV, μόνο με φωνητικές εντολές.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Google Chromecast με Google TV + Google Assistant

Είναι πολύ ευχάριστο το να έχεις πολλές δυνατότητες για να απολαμβάνεις τη μουσική αλλά και τις σειρές από τις αγαπημένες μας υπηρεσίες streaming. Το Google Chromecast με Google TV + Google Assistant φέρνει την Android TV στο χώρο μας καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περιεχόμενο HDR 4K UHD από τα αγαπημένα μας κανάλια με το Google Chromecast και σε συνδυασμό με το Google TV. Μπορούμε να το συνδέσουμε στη θύρα HDMI της οθόνης και στη συνέχεια με το οικιακό δίκτυό Wi-Fi για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγαπημένες μας εφαρμογές μέσω του ενσωματωμένου λειτουργικού συστήματος Android TV, προσθέτοντας ακόμα περισσότερες επιλογές για τη διασκέδασή μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε τη συμβατή οθόνη που θα υποστηρίζει αναπαραγωγή περιεχομένου σε ανάλυση 4K UHD σε ανάλυση 3840×2160 pixel στα 60 Hz, HDR10, HDR10+ και Dolby Vision HDR για ζωντανή και ακόμα πιο λεπτομερή απεικόνιση της κάθε σκηνής που εκτυλίσσεται μπροστά μας, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε το ότι το Google Chromecast είναι συμβατό με τα ηχεία Google Nest, πετυχαίνοντας ακόμα πιο υψηλής ποιότητας ήχο.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Amazon Echo Show 8 με Alexa Voice Assistant

Ένα ακόμα έξυπνο ηχείο που δεν πρέπει να λείπει από ένα smart home, είναι το Amazon Echo Show 8 με Alexa Voice Assistant, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οθόνη 8” με HD ανάλυση, πλήκτρο απενεργοποίησης μικροφώνου/κάμερας αλλά και ενσωματωμένα ηχεία, ενώ με τη φωνητική υποβοήθηση της Alexa οι δυνατότητες ελέγχου των έξυπνων συσκευών γίνονται ακόμα πιο πολλές.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να ελέγξουμε το φωτισμό στο χώρο μας, τους διακόπτες, τους θερμοστάτες αλλά και τις κάμερες ασφαλείας, μέσα από το Amazon Echo Show 8 αλλά και μέσω φωνητικών εντολών, ενώ και στον τομέα της ψυχαγωγίας οι δυνατότητες είναι πολλές καθώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες αλλά και μουσικά video, ενώ μέσω των υπηρεσιών Apple Music ή Spotify, μπορούμε να ακούσουμε τις αγαπημένες μας μουσικές λίστες ενώ με την υπηρεσία Amazon Music (όπου είναι διαθέσιμη), μπορούμε ακόμα και να δούμε τους στίχους των τραγουδιών και τα εξώφυλλα των μουσικών album.

, Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Smart Ηχείο Amazon Echo Dot (4th Gen) με Alexa Voice Assistant

Μια ακόμη συσκευή της Amazon έρχεται να εξελίξει το χώρο μας καθώς με το έξυπνο ηχείο Amazon Echo Dot 4ης γενιάς μπορούμε να ελέγξουμε τα “έξυπνα” φώτα με την φωνή μας, να παίξουμε μουσική όπου και όποτε το επιθυμήσουμε σε υψηλή ποιότητα καθώς ο γεμάτος ήχος και το ισορροπημένο μπάσο, μεταμορφώνουν το πως ακούγαμε τη μουσική μας μέχρι σήμερα.

Έχουμε τη δυνατότητα μέσω φωνητικών εντολών να ενημερωθούμε για τον καιρό αλλά και την κίνηση στους δρόμους, να χαμηλώσουμε το φωτισμό στο σπίτι, να φτιάξουμε τον καφέ μας μέσω μιας έξυπνης καφετιέρας, ενώ είναι επίσης σημαντικό το ότι μπορούμε να λάβουμε ειδοποίηση στο smartphone μας όταν απουσιάζουμε από το σπίτι. Αυτό γίνεται εφικτό καθώς το Amazon Echo Dot μπορεί να “ακούσει” κάποιον ύποπτο ήχο, ένα συναγερμό καπνού ή κάποιο τζάμι να σπάει, δείχνοντας πως δεν τα καταφέρνει καλά μόνο στον τομέα της διασκέδασης αλλά και της προσωπικής μας ασφάλειας εντός του χώρου στον οποίο το έχουμε εγκαταστήσει.

Βλέπουμε πως οι επιλογές μέσα από το You.gr για ένα έξυπνο σπίτι είναι πολλές και αξιόπιστες, και έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο τόσο όσον αφορά το πως θα διαμορφώσουμε χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη διάθεσή μας στο χώρο μας αλλά τη διασκέδαση και την ασφάλεια, παρέχοντας ένας πλήρες οικοσύστημα το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε εύκολα ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καθένας.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Samsung Smart Home

Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Google, αναβαθμίζοντας τη διαλειτουργικότητα του έξυπνου σπιτιού.

Home Cinema Smart Home

Το Smart Home της Legrand είναι … “έξυπνο” από κάθε πλευρά

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της αλλά και τις πρωτοποριακές καινοτομίες που διαθέτει, η LeGrand ταυτίζει το όνομα της με το Έξυπνο σπίτι και γίνεται συνώνυμη της νέας γενιάς Smart προϊόντων στην κατοικία.

Reviews LG ThinQ AI LG Smart Home

LG ThinQ AI 2021: Smart Home από την τηλεόραση, στα ελληνικά!

Η LG με το ThinQ AI που μιλάει πλέον ελληνικά στοχεύει στο να βελτιώσει την καθημερινότητά μας στο σπίτι, κάνοντάς την πιο διασκεδαστική αλλά και απλή.

Home Cinema LG ThinQ AI Smart Home

Πάρε τον έλεγχο στο σπίτι με τις νέες τηλεοράσεις LG 2021 με WebOS 6.0 και ThinQ AI

Η LG διαχρονικά αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της τεχνολογίας και ειδικά στις τηλεοράσεις, και έρχεται να κάνει τη διαφορά τη χρονιά που διανύουμε μιας και έφερε την πλατφόρμα webOS 6.0.