Η MediaTek και η AMD ανακοινώνουν τα τσιπ της σειράς RZ600 Wi-fi 6E

, Η MediaTek και η AMD ανακοινώνουν τα τσιπ της σειράς RZ600 Wi-fi 6E

Παράλληλα με το ολοκαίνουργιο chipset smartphone, Dimensity 9000, η MediaTek και η AMD αποκάλυψαν ένα ζευγάρι τσιπ Wifi 6Ε που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές με την ονομασία AMD RZ600 series. Το ζευγάρι χρησιμοποιεί chipset MediaTek Filogic 330P στο τιμόνι και υποστηρίζει 2×2 Wifi 6 (2,4/5GHz) και Wifi 6E (ζώνη 6GHz έως 7,125GHz), σε ταχύτητες έως  2,4 Gbps και σε εύρος ζώνης καναλιού 160MHz στο AMD RZ616.

To AMD RZ608 κάνει έως και 1,2Gbps και εκπέμπει σε εύρος ζώνης καναλιού έως και 80 MHz. Και τα δύο νέα τσιπ Wifi διαθέτουν επίσης τεχνολογία ενισχυτή ισχύος (PA) και ενισχυτή χαμηλού θορύβου (LNA) για βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας.

Τα νέα τσιπ Wifi 6Ε της σειράς AMD RZ600 θα βρεθούν σε επερχόμενους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές με βάση το Ryzen το 2022.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.