MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

MediaTek Dimensity 9300, MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί στα ίσια τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm που τροφοδοτεί τις Android ναυαρχίδες των κινέζων κατασκευαστών smartphone.

Το Dimensity 9300 είναι χτισμένο στον κόμβο διεργασίας 4nm+ τρίτης γενιάς της TSMC και το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι η σχεδίαση της CPU με μεγάλο πυρήνα. Παίρνετε έναν κορυφαίο πυρήνα Cotex-X4 χρονισμένο στα 3,25 GHz μαζί με 3 πυρήνες Cortex-X4 @ 2,85 GHz και 4 πυρήνες Cortex-A720 @ 2,0 GHz, όλα βασισμένα στην αρχιτεκτονική Armv9. Η MediaTek ισχυρίζεται ότι το Dimensity 9300 προσφέρει 40% βελτίωση στην κορυφαία απόδοση σε σύγκριση με το Dimensity 9200 του περασμένου έτους, ενώ χρησιμοποιεί 33% λιγότερη ισχύ.

Η CPU συνοδεύεται από μια GPU 12 πυρήνων Immortalis-G720 MC13 με ray-tracing βασισμένo σε hardware, προσφέροντας 46% βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό της, ενώ αντλεί 40% λιγότερη ισχύ. Το Dimensity 9300 υποστηρίζει επίσης τις πιο πρόσφατες ταχύτητες RAM LPDDR5T @ 9.600Mbps και αποθήκευση UFS 4.0 με υποστήριξη Multi-Circular Queue (MCQ).

Τις εργασίες τεχνητής νοημοσύνης χειρίζεται το APU 790, το οποίο υποστηρίζει Generative AI με παραγωγή Stable Defusion σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο και υποστήριξη για LLM με έως και 33 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Το Dimensity 9300 προσφέρει υποστήριξη για οθόνες με ανάλυση έως και WQHD και ρυθμούς ανανέωσης 180 Hz, καθώς και οθόνες διπλής λειτουργίας για πτυσσόμενα.

Η λήψη εικόνας γίνεται από τον ISP Imagiq 990 με πάντα ενεργό HDR καθώς και μια αυτόνομη μονάδα σταθεροποίησης εικόνας. Ο ISP μπορεί να χειριστεί έως και 8K βίντεο στα 30 fps ή 4K στα 30/60 fps με κινηματογραφική λειτουργία και bokeh σε πραγματικό χρόνο. Το μόντεμ R16 5G υποστηρίζει ζώνες 4CC-CA Sub-6GHz και 8CC-CA mmWave. Το μόντεμ θα πρέπει να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση ισχύος χάρη στην τεχνολογία MediaTek UltraSave 3.0+.

Η σειρά vivo X100 που κυκλοφορεί αύριο στην Κίνα αναμένεται να είναι η πρώτη με τη νέα πλατφόρμα Dimensity 9300.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.