Mediatek Dimensity 9400: Διέρρευσαν βασικά specs του επερχόμενου κορυφαίου chipset

Dimensity 9400, Mediatek Dimensity 9400: Διέρρευσαν βασικά specs του επερχόμενου κορυφαίου chipset

Το επόμενο κορυφαίο chipset της MediaTek, το Dimesnity 9400 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Tώρα, όμως, ο tipster Digital Chat Station αποκάλυψε ότι το Dimensity 9400 θα φέρει τον αριθμό μοντέλου MT6991 και αναμένεται να χρησιμοποιεί τον κόμβο N3E 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC, ο οποίος διαφημίζεται ότι προσφέρει έως και 34% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Το Dimensity 9400 θα διατηρήσει τη δομή του μεγάλου πυρήνα από τον προκάτοχό του με έναν πυρήνα απόδοσης Cortex-X5 που έχει δοκιμαστεί επί του παρόντος σε συχνότητα 3,4 GHz. H  συχνότητα αυτή, όμως, μπορεί να αυξηθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του τσιπ. Ο κύριος πυρήνας θα ενωθεί με 3x πυρήνες Cortex-X4 και 4x μονάδες Cortex-A720.

Η δομή του πυρήνα του Dimensity 9400 είχε ήδη διαρρεύσει νωρίτερα  και οι πρώτες δοκιμές του Gekbench δείχνουν ότι το Dimensity 9400 ξεπερνά τον Snapdragon 8 Gen 4 στα τμήματα CPU και GPU.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.