Mediatek Dimensity 8100: Έρχεται τον Μάρτιο με υψηλότερες επιδόσεις

Mediatek, Mediatek Dimensity 8100: Έρχεται τον Μάρτιο με υψηλότερες επιδόσεις

Mediatek, Mediatek Dimensity 8100: Έρχεται τον Μάρτιο με υψηλότερες επιδόσεις

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Mediatek παρουσίασε την πλατφόρμα Dimensity 8000. Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια επαναληπτική ενημέρωση με το όνομα Dimensity 8100. Το τσιπ θα υποστηρίζει υψηλότερες συχνότητες και θα κάνει κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον αξιόπιστο leakster Digital Chat Station, που αναφέρει ότι το Dimensity 8100 θα έχει οκταπύρηνο CPU, με τους τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A78 χρονισμένους στα 2,75 GHz. Η GPU θα είναι Mali-G510, που αναπτύχθηκε από την Arm και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε κανένα SoC.

Η πλατφόρμα είναι πιθανό να φτάσει ως διάδοχος του Dimensity 1100, καθώς θα είναι κατώτερη της ναυαρχίδας της Mediatek, του Dimensity 9000.

Το νέο τσιπ αρχικά ονομαζόταν Dimensity 7000, οπότε ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία αλλαγή ονόματος πριν την κυκλοφορία του τον επόμενο μήνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.