MediaTek Helio x23 & x27: Επίσημα οι νέοι δεκαπύρηνοι επεξεργαστές

Η MediaTek ανακοίνωσε σήμερα επίσημα τα δυο νέα chipsets, Helio X23 και Helio X27. Πρόκειται για τα high-end chipsets, αναβαθμισμένα από την ναυαρχίδα Mediatek Helio X20. Η Mediatek φέρνει βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα video και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Τα νέα chips χρησιμοποιούν three-cluster αρχιτεκτονική και δέκα πυρήνες, υπάρχουν 2 ARM Cortex-A72 και 8 ARM Cortex-A53. Ο Mediatek Helio X27 είναι χρονισμένος στα 2.6GHz και η GPU είναι στα 875MHz. Σύμφωνα με την Mediatek έχει 20% βελτίωση συγκριτικά με τον Helio X25.

Επιπλέον, και οι δυο επεξεργαστές έρχονται με αναβαθμισμένο Imagiq επεξεργαστή σήματος εικόνας με ενισχυμένο full-pixel, dual-core fast focus (dual phase detection) για βελτιωμένη λήψη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ευκρίνεια εικόνας ενώ υπάρχει και υποστήριξη για dual camera.

Η Mediatek έχει βάλει και στα δυο chipsets Envelope Tracking Module για να ρυθμίζεται αυτόματα η τάση εξόδου ανάλογα με την ισχύ του σήματος εξόδου του ενισχυτή. Αυτό κρατά υπό έλεγχο την παραγωγή θερμότητας και προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

Σύμφωνα με την MediaTek, σύντομα θα δούμε smartphones με Helio X23 και X27.

MediaTek Helio x23 & x27 official, MediaTek Helio x23 & x27: Επίσημα οι νέοι δεκαπύρηνοι επεξεργαστές

MediaTek Helio x23 & x27 official, MediaTek Helio x23 & x27: Επίσημα οι νέοι δεκαπύρηνοι επεξεργαστές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Για όσους ενδιαφέρονται και δε γνωρίζουν, μιλάμε για επιδόσεις πάνω – κάτω Snapdragon 650/652/810.

Nikos

@Gvirginia

Αληθεια τετοιες επιδοσεις? Και μετα λενε τους snapdragon ισαξιους με mediatek

ctragas

Οι επιδόσεις του Χ25 είναι επιπέδου Snapdragon 820 στο επίπεδο της CPU. Απλά η GPU (κάρτα γραφικών) είναι πολύ αδύναμη (3-4 φορές λιγότερο ισχυρή συγκριτικά με τον 820) και έτσι το συνολικό score Antutu πέφτει σημαντικά. Για όποιον δεν ενδιαφέρεται για high end παιχνίδια σε ανάλυση 2560×1600 οι επεξεργαστές της σειράς X20+ είναι πολύ δυνατοί και δεν ανεβάζουν θερμοκρασία υπό πίεση. Το επιβεβαίωσα πρόσφατα με το Vernee Apollo Lite (X20 – 95000 Antutu).

Nikos

Εχουν τετοια διαφορα οι mediatek με snapdragon? Παιδια σκεφτομουν να παρω το XA αλλα με mediatek δυσκολα…

Gvirginia

@Nikos
Οι Snapdragon (γενικά) είναι καλύτεροι από τους Mediatek και σε επιδόσεις CPU/GPU και σε υποστήριξη και για συχνότητες κτλ.
Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και ανταγωνίζονται οι MTK, κάτι που είναι καλό για εμάς.
Γνωστή μου έχει το HTC One E9+ και εκτός από τη θερμοκρασία που ανεβάζει όταν παίζει κανένα παιχνίδι (τύπου Candy Crush), η μπαταρία κάνει φτερά. Σύμφωνα με το gsmarena και το XA υποφέρει από μπαταρία αλλά δε γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Εγώ σε αυτή την τιμή θα πήγαινα ή σε Redmi Note 3 Pro / Note 4 (αν δε με ένοιαζε να έχω παντού 4G, το Note 3 έχει Snapdragon) ή σε P9 Lite. Δική σου επιλογή όμως και άλλα γούστα.

@ctragas
Στο multi ναι, για προφανείς λόγους. Για το single όμως που μετράει περισσότερο, δεν έχει καμία σχέση με τον 820. Άσε για τη μνήμη RAM όπου ο X25 είναι με LPDDR3 ενώ ο 820 με LPDDR4. Μετράνε και αυτά στις επιδόσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.