Meta: Αναβάλλει την παραγωγή smartwatch που εστιάζει σε υγεία και μηνύματα

Meta smartwatch, Meta: Αναβάλλει την παραγωγή smartwatch που εστιάζει σε υγεία και μηνύματα

Τέλος στα φιλόδοξα σχέδια της βάζει η Meta για τη δημιουργία smartwatch που εστιάζει στην υγεία και τα μηνύματα, που θα “κοντράρει” το Apple Watch. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι οι εργασίες για το smartwatch θα σταματήσουν ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους που θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές.

Η ειδική ομάδα για την ανάπτυξη του smartwatch θα στραφεί στην κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνολογίας Andrew Bosworth, ο οποίος διευθύνει το τμήμα Reality Labs της Meta. Οι φήμες για να φέρει στην αγορά ένα έξυπνο ρολόι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021, με αναφορές ότι η συσκευή είχε αποσπώμενη οθόνη με δύο ενσωματωμένες κάμερες για λήψη φωτογραφιών και βίντεο για κοινή χρήση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Οι πρώτες αναφορές έδειχναν ότι η Meta προόριζε τη συσκευή για να λειτουργεί χρησιμοποιώντας σύνδεση κινητής τηλεφωνίας χωρίς την ανάγκη συνδεδεμένου smartphone και με στόχο να εκτελεί μια έκδοση του λογισμικού Android της Google. Η Meta σχεδίαζε επίσης να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για τη δημιουργία αξεσουάρ που θα επέτρεπαν την προσάρτηση της αποσπώμενης οθόνης σε σακίδια πλάτης και παρόμοια αντικείμενα.

Εκτός από την κατάρρευση του έργου για έξυπνα ρολόγια, η εσωτερική αναδιοργάνωση της Meta θα φέρει επίσης ένα τέλος σε όλη την ανάπτυξη του Portal, αναφέρει το Reuters. Το Portal που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 ήταν μια επωνυμία έξυπνης οθόνης που διέθετε δυνατότητες βιντεοκλήσεων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υπηρεσίες που ανήκουν σε Meta, όπως το WhatsApp και το Facebook.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.