Meta Quest 3: Αποκαλύφθηκε επίσημα για 499,99 $

Meta Quest 3, Meta Quest 3: Αποκαλύφθηκε επίσημα για 499,99 $

O CEO της Meta, Mark Zuckerberg, παρουσίασε επίσημα το headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας Meta Quest 3. Θα γίνει διαθέσιμο “σε όλες τις χώρες όπου υποστηρίζεται επί του παρόντος το Meta Quest” αυτό το φθινόπωρο για 499,99 $.

Meta Quest 3, Meta Quest 3: Αποκαλύφθηκε επίσημα για 499,99 $

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε τόσο νωρίτερα από την κυκλοφορία πιθανότατα οφείλεται στο ότι την ερχόμενη εβδομάδα στο WWDC η Apple θα παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο AR/VR headset της. Η Meta προφανώς θέλει να προλάβει να τραβήξει όση περισσότερη προσοχή γίνεται στο προϊόν της.

Το Meta Quest 3 είναι υψηλότερης ανάλυσης από το Quest 2 και τροφοδοτείται από “ένα chipset Snapdragon επόμενης γενιάς” που θα προσφέρει “περισσότερες από δύο φορές την απόδοση γραφικών από την προηγούμενη γενιά Snapdragon GPU στο Quest 2”, λέει η Meta. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για πλήρη έγχρωμη διέλευση για περιπτώσεις χρήσης μεικτής πραγματικότητας χρωμάτων υψηλής ανάλυσης.

Το νέο headset έχει “40% πιο λεπτό οπτικό προφίλ” σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και συνοδεύεται από πλήρως επανασχεδιασμένα χειριστήρια Touch Plus. Λέει ότι είναι πιο βελτιωμένα και εργονομικά και ενσωματώνουν την τεχνολογία απτικής ανάδρασης TruTouch που εμφανίζεται στα χειριστήρια Touch Pro. Οι εξωτερικοί δακτύλιοι παρακολούθησης δεν απαιτούνται πλέον, επομένως τα χειριστήρια είναι πιο πολύ “σαν μια πιο φυσική προέκταση των χεριών σας”.

Η παρακολούθηση χεριών υποστηρίζεται επίσης , ενώ το Quest 3 θα είναι συμβατό με τον κατάλογο του Quest 2 με περισσότερα από 500 παιχνίδια, εφαρμογές και εμπειρίες VR.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.