Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

Meta Quest 3, Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Ο Zuckerberg συνέκρινε το Vision Pro των 3.500 δολαρίων με το Quest 3 των 500 δολαρίων σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Instagram και έδωσε πολλούς λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το headset της Meta είναι καλύτερο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Zuckerberg (@zuck)

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, το Quest 3 είναι καλύτερο “για τη συντριπτική πλειονότητα των πραγμάτων για τα οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μικτή πραγματικότητα”.

Επιγραμματικά οι λόγοι:

Είναι 7 φορές λιγότερο ακριβό από το Vision Pro.
Κάνει passthrough υψηλής ποιότητας με μεγάλες οθόνες “όπως και το Vision Pro”.
Είναι πολύ πιο άνετο – ζυγίζει 120 γραμμάρια λιγότερο.
Δεν υπάρχουν καλώδια που εμποδίζουν όταν μετακινείστε.
Το οπτικό πεδίο είναι ευρύτερο και η οθόνη είναι πιο φωτεινή.
Το Vision Pro εμφανίζει θόλωση κίνησης όταν μετακινείστε. Το Quest είναι πολύ πιο καθαρό.
Διατίθενται ελεγκτές ακριβείας, όπως η παρακολούθηση χεριών, και η παρακολούθηση χεριών του Quest είναι πιο ακριβής.
Η καθηλωτική βιβλιοθήκη περιεχομένου του είναι πολύ πιο βαθιά.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε YouTube ή να παίξετε Xbox.

Ο Ζuckerberg επεσήμανε ότι εξεπλάγη με τις «αντικαταστάσεις» που έπρεπε να κάνει η Apple για να παρέχει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης από αυτή που προσφέρεται από το Quest 3, θυσιάζοντας την «άνεση», την «εργονομία» και πολλά άλλα. Συνέχισε εξηγώντας ότι η Apple δεν είναι πάντα ηγέτης σε μια νέα κατηγορία προϊόντων και ότι ελπίζει ότι οι συσκευές της Meta τελικά θα «κερδίσουν».

Το Meta Quest 3 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Διαθέτει δύο οθόνες LCD 2K σε σύγκριση με τις οθόνες 4K microLED της Apple Vision Pro. Ζυγίζει 515 γραμμάρια ενώ το Vision Pro ζυγίζει 600 έως 650 γραμμάρια και δεν έχει ξεχωριστή μπαταρία. Χρησιμοποιεί το chipset Snapdragon XR2 Gen 2 της Qualcomm, διαθέτει 8 GB RAM και είναι εξοπλισμένο με χειριστήρια Touch Plus.

Η Meta έχει δημιουργήσει πολλά headset μέχρι στιγμής, όπως το Oculus Quest, το Oculus Quest 2, το Quest 3 και το Quest Pro. Η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να παράγει headset και οι φήμες δείχνουν ότι η έκδοση επόμενης γενιάς θα είναι πολύ πιο προσιτή. Όταν εξήγησε την τιμή του Vision Pro, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε ότι ήταν “η τεχνολογία του αύριο”.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

600 δολλάρια και έχεις τόσες δυνατότητες? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ fake news που λέει κ ο Πορτοκαλομούρης. Αλλά απ΄την άλλη πίστοί μου , καταδέχεστε να συγκρίνεστε με κατι που κοστίζει όσο ενα μικρο κινητο μας 3 ετιας? ΠΛΕΜΠΑ δλδ. Για premium field of view μόνο Apple Vision
Τα οράματα κύριοι πληρώνονται. Η Τεχνολογία της Apple εκτιμάται συμβολικά 3500 $. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Έλα να βλέπω και στην Ελλαδίτσα μας πετυχημένους να κυκλοφορούν με VISION. Όλο με ψευτικά AR του ευαγγελάτου θα την βγάζετε? Προσδοκώ από το αντικειμενικό κανάλι του Κου Αλαφούζου να κάνουν την αρχή.
Με 1ο τον Κο Πορτο Σάλτη .Που η εικονική πραγματικότητα του πάει γάντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.