Μη χρησιμοποιείτε smartwatch και smart rings που λένε ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Smartwatch, Μη χρησιμοποιείτε smartwatch και smart rings που λένε ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) δεν θέλει οι καταναλωτές να αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν smartwatch ή smart rings που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χρησιμοποιώντας μη επεμβατικές μεθόδους.

Σε μια προειδοποίηση ασφαλείας που κοινοποίησε, ο FDA λέει ότι οι έξυπνες συσκευές που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν το σάκχαρο του αίματος χωρίς να τρυπούν το δέρμα μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλματα στη διαχείριση του διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της λήψης περισσότερης ή λιγότερης φαρμακευτικής αγωγής.

Κανένα smartwatch ή smart ring που προορίζεται για μη επεμβατική μέτρηση ή εκτίμηση των τιμών της γλυκόζης στο αίμα δεν έχει εγκριθεί από τον FDA. Αυτές οι μη επεμβατικές συσκευές διαφέρουν από τις συσκευές συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) που αναμεταδίδουν δεδομένα μέσω μιας εφαρμογής σε wearable.

Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται σε μια έκδοση του Apple Watch που θα μπορεί να μετράει τη γλυκόζη στο αίμα μη επεμβατικά, αλλά η κυκλοφορία μιας τέτοιας συσκευής απέχει ακόμη αρκετά χρόνια. Η εταιρεία μελετά τη φασματοσκοπία οπτικής απορρόφησης χρησιμοποιώντας λέιζερ που φωτίζουν κάτω από το δέρμα προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα ενός ατόμου. Από πέρυσι, ωστόσο, το project βρίσκεται στο στάδιο απόδειξης της ιδέας.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν αρκετά wearable χαμηλού κόστους που ισχυρίζονται ότι μπορούν να παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης χωρίς τρύπημα στο δέρμα ή χωρίς ενσωμάτωση σε συσκευή CGM. Ο FDA λέει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιες συσκευές και οι γιατροί θα πρέπει να προειδοποιούν τους ασθενείς για τους κινδύνους από τη χρήση μη εγκεκριμένων προϊόντων μέτρησης της γλυκόζης του αίματος.

Οι πωλητές αυτών των smartwatch και των smart rings ισχυρίζονται ότι οι συσκευές τους μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς να απαιτούν από τους ανθρώπους να τρυπήσουν το δάχτυλό τους ή να τρυπήσουν το δέρμα. Ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μη επεμβατικές τεχνικές. Αυτά τα smartwatch και τα smart rings δεν ελέγχουν απευθείας τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Αυτά τα smartwatch και τα smart ring κατασκευάζονται από δεκάδες εταιρείες και πωλούνται με πολλές επωνυμίες. Αυτή η επικοινωνία ασφαλείας ισχύει για οποιοδήποτε smartwatch ή smart ring που ισχυρίζεται ότι μετράει τη γλυκόζη του αίματος χωρίς να τρυπήσει το δέρμα, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή τη μάρκα.

Η FDA λέει ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές, οι διανομείς και οι πωλητές δεν εμπορεύονται παράνομα μη εξουσιοδοτημένα τέτοια gadget.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρακάκης Γεώργιος

Και όχι μόνον αυτό. Υπάρχουν βουλγάρικες εταιρείες που διαφημίζουν τέτοια προϊόντα έναντι του ποσού γύρω στα 50€με άντι καταβολή, έρχεται το δέμα και μέσα έχει ένα ευτελές μέτρο.
Μου λέει ο κούριερ μην το παραλαμβάνεις για το παραπάνω λόγο, την πάτησα, απευθύνθηκα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου είπαν μηνυτήρια αναφορά.
Ενημερώστε τους πολίτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung Samsung Galaxy Buds Smartwatch

Samsung: Τα Galaxy Buds2 Pro, Watch4 και Watch5 θα βελτιώσουν την εμπειρία της κάμερας

H Samsung ανακοίνωσε νέες ενημερώσεις που αφορούν τα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro TWS και τα έξυπνα ρολόγια της σειράς Galaxy Watch5 και Galaxy Watch4, που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης της κάμερας στο τηλέφωνό σας

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear Google Samsung Smartwatch

Τα Galaxy Watches είναι ικανά να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία – Δείτε τον τρόπο

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το American Journal of Clinal Nutrition δείχνει ότι το Samsung Galaxy Watch και οι μετρήσεις τους είναι τόσο ακριβείς που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να χάσουν βάρος.

Gear Meta Smartwatch

Meta: Αναβάλλει την παραγωγή smartwatch που εστιάζει σε υγεία και μηνύματα

Τέλος στα φιλόδοξα σχέδια της βάζει η Meta για τη δημιουργία smartwatch που εστιάζει στην υγεία και τα μηνύματα, που θα “κοντράρει” το Apple Watch.