MIT: “Ζωντανό” μελάνι που αντιδρά στο περιβάλλον

Φανταστείτε ότι είστε αλλεργικοί σε κάτι που βρίσκεται στον αέρα, αλλά δεν μπορείτε να το εντοπίσετε ή δεν το γνωρίζετε καν. Αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία, αλλά επιστήμονες από το MIT αναπτύσσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση.

Φαίνεται πως η εποχή των wearable sensors είναι πιο κοντά από ποτέ και οι ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα “ζωντανό μελάνι” (living ink) που αντιδρά στο περιβάλλον το οποίο βρίσκεται.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο “μελάνι” αποτελείται από υδρογέλη που είναι γεμάτη με βακτηρίδια, γενετικά προγραμματισμένα να ανάβουν όταν έρχονται σε επαφή με ορισμένους τύπους χημικών ουσιών. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει να φορεθεί στο δέρμα, σαν ένα έμπλαστρο, και όταν ανάβει ξέρετε ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χημικές ουσίες στον αέρα, στις οποίες μπορείτε να αποφύγετε να εκτεθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

mit living ink, MIT: “Ζωντανό” μελάνι που αντιδρά στο περιβάλλον

Σύμφωνα με τον Hyunwoo Yuk, ο οποίος είναι ένας από τους ερευνητές, πρόκειται για ένα project που απαιτεί ακόμη πολλή δουλειά στο μέλλον, αλλά αναμένουν να είναι σε θέση να εκτυπώσουν “ζωντανές υπολογιστικές πλατφόρμες”, οι οποίες μπορούν να φορεθούν.

Ένας άλλος ερευνητής, ο Xinyue Liu προσθέτει ότι τα bacterial cells μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως “εργάτες” σε 3-D εργοστάσιο. Μπορούν να κατασκευαστούν για να παράγουν φάρμακα μέσα σε ένα 3-D ικρίωμα, και οι εφαρμογές δεν πρέπει να περιορίζονται σε επιδερμικές συσκευές. Εφόσον η μέθοδος κατασκευής και η προσέγγιση είναι βιώσιμες, θα πρέπει να είναι δυνατές εφαρμογές όπως εμφυτεύματα και αναλγητικά

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή το “living ink”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.