Τα drones μαθαίνουν να αποφεύγουν εμπόδια [video]

Τα drones μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα. Όμως πρέπει να γίνουν πιο έξυπνα και ικανά να επιβιώνουν σε πιο αντίξοες συνθήκες.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα δάσος ή γενικά μια περιοχή με πολλά εμπόδια, το drone πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ανιχνευτή εμποδίων και να έχει ικανότητες υπολογισμού κινήσεων. Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά που δεν θεωρούνται καθόλου εύκολα από τους ειδικούς.

Η ομάδα του Computer Science and Artificial Intelligence Labs στο MIT δημιούργησε ένα software, το οποίο επιτρέπει στο drone να σταματήσει με μεγάλη ακρίβεια και να κάνει πολύ μικρούς ελιγμούς, πάνω, κάτω και γύρω από 26 διαφορετικούς τύπους εμποδίων. Όλα αυτά έγιναν ένα προσομοιωμένο δάσος από σχοινί και σωλήνες PVC.

Το video δείχνει ένα μικροσκοπικό drone το οποίο ζυγίζει ελάχιστα γραμμάρια, έχει μέγεθος 3.5 ίντσες και η ταχύτητά του φτάνει έως και 1 μέτρο το δευτερόλεπτο.

Οι ερευνητές του MIT επικεντρώθηκαν κυρίως στο να το κάνουν να αντιληφθεί τους ελεύθερους χώρους παρά τα εμπόδια.

Δείτε το video:

mit drone obstacles, Τα drones μαθαίνουν να αποφεύγουν εμπόδια [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.