Drone αντικαθιστά τους χειριστές κάμερας στον αέρα;

Drone λήψη αέρα, Drone αντικαθιστά τους χειριστές κάμερας στον αέρα;

Ερευνητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ζυρίχης (ETHZ), ανακοίνωσαν ένα σύστημα για drones το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει εναέριες λήψεις βίντεο, αφού οι σκηνοθέτες του ορίσουν τις παραμέτρους.

Η ερευνητική ομάδα αποκαλεί το σύστημα “προγραμματισμός σε πραγματικό χρόνο για εναέρια λήψη”. Το σύστημα επιτρέπει στον σκηνοθέτη να ορίσει βασικές παραμέτρους της λήψης, όπως για παράδειγμα τη θέση του αντικειμένου ή του προσώπου μέσα στο καρέ και την απόσταση στην οποία επιθυμεί να εμφανίζεται. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει την αλλαγή των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο ενώ μπορεί να αποφεύγει εμπόδια.

Παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν drones που προσφέρουν αναγνώριση αντικειμένων και εντοπισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρότζεκτ αναπροσαρμόζεται διαρκώς και εκτιμά τις ταχύτητες των αντικειμένων που κινούνται γύρω από το drone, 50 φορές το δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, άλλα drones, αν το άτομο, το οποίο βρίσκεται στο πλάνο γυρίσει πλάτη, τότε το drone θα συνεχίσει να τραβά την πλάτη του.  Με το εν λόγω σύστημα, αν το επιθυμεί ο σκηνοθέτης, το drone θα γυρίσει μαζί του, εξακολουθώντας να τραβά το πρόσωπό του.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο σκηνοθέτης, χρησιμοποιώντας το σύστημα μπορεί να δώσει βάρος σε διαφορετικές παραμέτρους, έτσι το σύστημα θα ξέρει που να δώσει προτεραιότητα. Το σύστημα θα παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματοποίησης αργότερα μέσα στον Μάιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ante_geia

Καιρός ήταν ;;; Αυτά όλα μπορείς να τα κάνεις ακόμα και με ένα drone των 1000€ τώρα το ανακάλυψαν αυτοί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.