MIT: Ερευνητές “βλέπουν” μέσα από τοίχους με τη βοήθεια του WiFi

Ο καθένας μας έχει ευχηθεί κάποια στιγμή στην ζωή του να είχε κάποια υπερδύναμη, όπως το να βλέπαμε πίσω από στερεά αντικείμενα. Από ότι φαίνεται όμως, ίσως δεν χρειαζόμαστε υπερδυνάμεις, αφού ερευνητές στο MIT ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο για να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας την τεχνολογία WiFi.

Με αυτόν τον τρόπο έκαναν τον υπολογιστή ικανό να αναγνωρίσει για παράδειγμα ένα άτομο πίσω από έναν τοίχο.

Το όλο concept μοιάζει σχετικά απλό. Μια συσκευή Wi-Fi, ονόματι RF-Capture στέλνει σήμα από την μια μεριά ενός τοίχου και αυτά όταν περάσουν τον τοίχο θα ανακλαστούν από ένα άτομο πίσω από αυτόν. Τα σήματα αυτά που θα προέλθουν από την ανάκλαση θα συλλεχτούν από μια ειδική συσκευή και ύστερα θα σταλθούν σε ένα ειδικό λογισμικό για να τα “καθαρίσει” δημιουργώντας έτσι ένα σχήμα του ανθρώπου πίσω από τον τοίχο.

Προς το παρόν αυτή η τεχνολογία μας δίνει μόνο το στοιχείο ότι κάποιος άνθρωπος είναι πίσω από τον τοίχο, αλλά πως το καταφέρνει αυτό; Ένας από τους ερευνητές, ο Fadel Adi, εξηγεί ότι με την χρήση γλώσσας μηχανής, οι αλγόριθμοι μπορούν να εντοπίσουν ανεπαίσθητες διαφορές στο σχήμα ενός σώματος, αναγνωρίζοντάς το.

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα, σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου θα αναγνώριζε τις σιλουέτες των ηλικιωμένων ανάμεσα σε τοίχους και θα καταλάβαινε πότε κάποιος έχει πέσει κάτω καλώντας την άμεση βοήθεια, αλλά και για τα μωρά. Φυσικά με τον καιρό η τεχνολογία θα γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη και θα μπορούν να υπάρξουν και άλλες πρακτικές εφαρμογές.

Οι ερευνητές του MIT υποστηρίζουν ότι το RF-Capture έχει αρκετή ευφυΐα για να μπορεί να ξεχωρίζει 15 διαφορετικές σιλουέτες, να αναλύσει τον παλμό της καρδιάς και τον τρόπο που αναπνέει ένα άτομο.

Δείτε το video:

MIT: Ερευνητές "βλέπουν" μέσα από τοίχους με τη βοήθεια του WiFi, MIT: Ερευνητές “βλέπουν” μέσα από τοίχους με τη βοήθεια του WiFi

MIT: Ερευνητές "βλέπουν" μέσα από τοίχους με τη βοήθεια του WiFi, MIT: Ερευνητές “βλέπουν” μέσα από τοίχους με τη βοήθεια του WiFi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Γρήγορα κλείστε το WiFi ! *tinhat*

Techfan

σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου θα αναγνώριζε τις σιλουέτες των ηλικιωμένων ανάμεσα σε τοίχους και θα καταλάβαινε πότε κάποιος έχει πέσει κάτω καλώντας την άμεση βοήθεια, αλλά και για τα μωρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.