Μπαταρία γραφενίου θέλει να κυκλοφορήσει η Samsung τα επόμενα δύο χρόνια

Samsung, Μπαταρία γραφενίου θέλει να κυκλοφορήσει η Samsung τα επόμενα δύο χρόνια

Πέρασαν χρόνια από τότε που η Samsung αποκάλυψε την πρώτη μπαταρία lithium-ion, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με πληροφορίες όμως η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις πρώτες μπαταρίες γραφενίου μέχρι το 2021.

Την πληροφορία αποκάλυψε ο γνωστός leakster, Evan Blass στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Η μπαταρία σύμφωνα με τον Evan θα μπορεί να φορτίσει πλήρως σε μόλις 30 λεπτά, η Samsung όμως θα πρέπει μέχρι την κυκλοφορία της να αυξήσει την χωρητικότητα ενώ παράλληλα θα πρέπει να μειώσει και το κόστος.

Το γραφένιο είναι ένα εξαιρετικό υλικό καθώς έχει μοναδικές ιδιότητες όπως υψηλή αγωγιμότητα και ελαστικότητα. Οι μπαταρίες γραφενίου θα είναι μικρότερες, πιο λεπτές και θα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα ενώ ταυτόχρονα θα σημειωθεί μία σημαντική μείωση στους χρόνους φόρτισης. Πίσω στο 2017, η Samsung δημιούργησε μία “μπάλα γραφενίου” η οποία είχε πέντε φορές πιο γρήγορη φόρτιση σε σχέση με τις lithium-ion μπαταρίες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MakS

A lithium-ion battery or Li-ion battery (abbreviated as LIB) is a type of rechargeable battery. Lithium-ion batteries are commonly used for portable electronics and electric vehicles and are growing in popularity for military and aerospace applications.[9] It was developed by John Goodenough, Rachid Yazami and Akira Yoshino in the 1980s,[10] building on a concept proposed by M Stanley Whittingham in the 1970s, and it was commercialized by Sony and Asahi Kasei in 1991.

Η SAMSUNG ΟΥΤΕ ΕΦΗΥΡΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΛΙΘΙΟΥ, στο αρχικό άρθρο δεν έγραφε ότι την αποκάλυψε ΠΡΏΤΗ αλλά ότι όταν την παρουσίασε έκανε αίσθηση.

MakS

ΥΓ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΈΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΆΚΤΗ ΤΟΥ TECHBLOG ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΊΖΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ

Vendetta

Είχα την εντύπωση ότι η Sony την αποκάλυψε…

Vendetta

Δεν είδα όλο το πρώτο σχόλιο.

I am

Θέλω να δω χειροπιαστα στοιχεία όχι γενικουρες γιατί οι μπαταρίες πιάνουν πολύ χώρο πλέον στα κινητά πρώτον και δεύτερον δεν έχουν την επιθυμητή αυτονομία σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά αν αλλάξει κάτι θα είναι ένα από τα 2 ή ένας πιο ελαφρύς συνδιασμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.