MyGalileoSolution: Ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους νικητές

MyGallileo Drone finalists 2021

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός GNSS (GSA) ανακοινωσε τους νικητές στους φετινούς διαγωνισμούς MyGalileoSolution & MyGalileoDrone. Μετά από μια ζωντανή συζήτηση, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις νικητήριες ομάδες και στους δύο διαγωνισμούς με βάση όχι μόνο την καινοτόμο χρήση των βασικών διαφοροποιητών Galileo, αλλά και την προσανατολισμένη στην αγορά προσέγγιση και τις δυνατότητές τους για ευρεία αποδοχή. Οι νικητές ομάδες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επιχειρηματικότητας, που διοργανώθηκε από την GSA στις 2 Μαρτίου.

Οι νικητές MyGalileoDrone

Στο διαγωνισμό MyGalileoDrone, το πρώτο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Abzero (Ιταλία), για τον Ναυτίλο – μια μοναδική λύση παρακολούθησης για την αυτόνομη παράδοση ιατρικών προϊόντων. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Spectralight (Πολωνία) για το SpectraDrone, μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση στα κλασικά πυροτεχνήματα. Η ThunderFly (Τσεχία) έλαβε το τρίτο βραβείο για το TF-ATMON – ένα σύστημα εκτέλεσης επιτόπιων ατμοσφαιρικών μετρήσεων, ενώ το τέταρτο έπαθλο πήγε στο Raytrack (Ισπανία) για 5GBeamCheck, το οποίο χρησιμοποιεί ένα UAV για να εκτελέσει δοκιμές κεραίας 5G. Η νικήτρια ομάδα λαμβάνει 100.000 ευρώ, με 60.000 ευρώ στη δεύτερη θέση, 40.000 ευρώ για την τρίτη θέση και 30.000 ευρώ στην τέταρτη θέση.

Οι νικητές MyGalileoSolution

Στον διαγωνισμό MyGalileoSolution, η πρώτη θέση στο Track 1 (από την ιδέα έως το πρωτότυπο) πήγε στο VisionAnchor (Σλοβενία) το πρώτο σύστημα παρακολούθησης αγκύρωσης με βίντεο για σκάφη στον κόσμο, με το δεύτερο βραβείο να πηγαίνει στο BitPet (Νορβηγία), ένα παιχνίδι στο κινητο με Augmented Reality όπου κάθε ο παίκτης φροντίζει ένα ψηφιακό κατοικίδιο. Το τρίτο βραβείο πήρε το BeeLive (Ελλάδα), ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων και κοινωνικής δικτύωσης μελισσοκόμων που βασίζεται σε συσκευές με δυνατότητα GNSS.

Prototype

Εν τω μεταξύ, στο Track 2 (από πρωτότυπο σε προϊόν), οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν η 10Lines (Εσθονία), μια αυτόνομη λύση σήμανσης χώρων στάθμευσης στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την V-Labs (Ελβετία), μια λύση Augmented Reality για οπτικοποίηση, μέτρηση και τροποποίηση γεωχωρικών δεδομένων με ακρίβεια εκατοστών στη δεύτερη, και στην τρίτη θεση η Lympik Oculus (Αυστρία), μια αθλητική εφαρμογή ανάλυσης.
Το MyGalileoSolution είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός που διοργανώνει ποτέ η GSA, με ένα χρηματικό έπαθλο περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που μοιράζεται από 50 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των έξι φιναλίστ, με βραβεία από 15.000 έως 60.000 ευρώ.

Κατά την Ημέρα Επιχειρηματικότητας, οι κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι και από τους δύο διαγωνισμούς παρουσίασαν τις αιτήσεις τους και έδωσαν τις ιδέες τους μετά την οποία ανακοινώθηκαν οι νικητές ομάδες και απονεμήθηκαν τα βραβεία.

O Εκτελεστικός Διευθυντής της GSA Rodrigo da Costa δήλωσε: «Ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικός και συγχαίρω όλους τους νικητές για τη νίκη τους, Οι διαγωνισμοί MyGalileoSolution και MyGalileoDrone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης του Galileo σε ένα ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς. Βασικός ρόλος της GSA, και του EUSPA στο μέλλον, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της μεταγενέστερης βιομηχανίας της ΕΕ με την υποστήριξη καινοτόμων, ΜΜΕ και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Αυτοί οι δύο διαγωνισμοί μας βοηθούν να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Εlectronics Certified Drone Pilot Passion for drones

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Qualcomm

H Qualcomm δημιουργεί μία κονσόλα ως development kit

H Qualcomm Snapdragon G3x είναι μία κονσόλα που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε συνεργασία με την Razer, η οποία δεν προορίζεται για πώληση.

Gear Google Pixel

Θα παρουσιάσει η Google το Pixel Watch μέσα στο 2022;

Οι φήμες είναι έντονες αναφορικά με την είσοδο της Google στην κατηγορία των smartwatches με ένα μοντέλο της οικογένειας Pixel.

Software featured Microsoft Microsoft Office

Το νέο Office UI της Microsoft είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους

Η Microsoft αρχίζει να λανσάρει τη νέα διεπαφή χρήστη του Office σε όλους τους χρήστες αυτή την εβδομάδα.

Gear Apple TSMC

H Apple ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές στα 3 nm

Οι επερχόμενοι Macs, καθώς και τα νέα smartphones της Apple θα βασιστούν στην αρχιτεκτονική των 3 nm.