MyGalileoSolution: Ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους νικητές

, MyGalileoSolution: Ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους νικητές

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός GNSS (GSA) ανακοινωσε τους νικητές στους φετινούς διαγωνισμούς MyGalileoSolution & MyGalileoDrone. Μετά από μια ζωντανή συζήτηση, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις νικητήριες ομάδες και στους δύο διαγωνισμούς με βάση όχι μόνο την καινοτόμο χρήση των βασικών διαφοροποιητών Galileo, αλλά και την προσανατολισμένη στην αγορά προσέγγιση και τις δυνατότητές τους για ευρεία αποδοχή. Οι νικητές ομάδες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επιχειρηματικότητας, που διοργανώθηκε από την GSA στις 2 Μαρτίου.

Οι νικητές MyGalileoDrone

Στο διαγωνισμό MyGalileoDrone, το πρώτο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Abzero (Ιταλία), για τον Ναυτίλο – μια μοναδική λύση παρακολούθησης για την αυτόνομη παράδοση ιατρικών προϊόντων. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Spectralight (Πολωνία) για το SpectraDrone, μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση στα κλασικά πυροτεχνήματα. Η ThunderFly (Τσεχία) έλαβε το τρίτο βραβείο για το TF-ATMON – ένα σύστημα εκτέλεσης επιτόπιων ατμοσφαιρικών μετρήσεων, ενώ το τέταρτο έπαθλο πήγε στο Raytrack (Ισπανία) για 5GBeamCheck, το οποίο χρησιμοποιεί ένα UAV για να εκτελέσει δοκιμές κεραίας 5G. Η νικήτρια ομάδα λαμβάνει 100.000 ευρώ, με 60.000 ευρώ στη δεύτερη θέση, 40.000 ευρώ για την τρίτη θέση και 30.000 ευρώ στην τέταρτη θέση.

Οι νικητές MyGalileoSolution

Στον διαγωνισμό MyGalileoSolution, η πρώτη θέση στο Track 1 (από την ιδέα έως το πρωτότυπο) πήγε στο VisionAnchor (Σλοβενία) το πρώτο σύστημα παρακολούθησης αγκύρωσης με βίντεο για σκάφη στον κόσμο, με το δεύτερο βραβείο να πηγαίνει στο BitPet (Νορβηγία), ένα παιχνίδι στο κινητο με Augmented Reality όπου κάθε ο παίκτης φροντίζει ένα ψηφιακό κατοικίδιο. Το τρίτο βραβείο πήρε το BeeLive (Ελλάδα), ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων και κοινωνικής δικτύωσης μελισσοκόμων που βασίζεται σε συσκευές με δυνατότητα GNSS.

Prototype

Εν τω μεταξύ, στο Track 2 (από πρωτότυπο σε προϊόν), οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν η 10Lines (Εσθονία), μια αυτόνομη λύση σήμανσης χώρων στάθμευσης στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την V-Labs (Ελβετία), μια λύση Augmented Reality για οπτικοποίηση, μέτρηση και τροποποίηση γεωχωρικών δεδομένων με ακρίβεια εκατοστών στη δεύτερη, και στην τρίτη θεση η Lympik Oculus (Αυστρία), μια αθλητική εφαρμογή ανάλυσης.
Το MyGalileoSolution είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός που διοργανώνει ποτέ η GSA, με ένα χρηματικό έπαθλο περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που μοιράζεται από 50 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των έξι φιναλίστ, με βραβεία από 15.000 έως 60.000 ευρώ.

Κατά την Ημέρα Επιχειρηματικότητας, οι κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι και από τους δύο διαγωνισμούς παρουσίασαν τις αιτήσεις τους και έδωσαν τις ιδέες τους μετά την οποία ανακοινώθηκαν οι νικητές ομάδες και απονεμήθηκαν τα βραβεία.

O Εκτελεστικός Διευθυντής της GSA Rodrigo da Costa δήλωσε: «Ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικός και συγχαίρω όλους τους νικητές για τη νίκη τους, Οι διαγωνισμοί MyGalileoSolution και MyGalileoDrone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης του Galileo σε ένα ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς. Βασικός ρόλος της GSA, και του EUSPA στο μέλλον, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της μεταγενέστερης βιομηχανίας της ΕΕ με την υποστήριξη καινοτόμων, ΜΜΕ και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Αυτοί οι δύο διαγωνισμοί μας βοηθούν να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Εlectronics, Certified Drone Pilot, Passion for drones.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Galaxy

Tα Galaxy S23 θα κρατήσουν τον τηλεφακό των προκατόχων τους;

Τα νέα για τη selfie κάμερα των Galaxy S23 και S23+ ήταν καλά, καθώς μάθαμε για αναβάθμιση, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα ισχύει το ίδιο και για τον τηλεφακό.

Smartphones featured Xiaomi

Επίσημο: Τα Xiaomi 12S με το brand Leica έρχονται στις 4 Ιουλίου

Είναι πλέον επίσημο. Το Xiaomi 12S που διέρρευσε τον περασμένο μήνα θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου από την εταιρεία.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Το feature του Galaxy Z Fold 3 που μάλλον δε θα φτάσει στο Galaxy S23

Το επερχόμενο Galaxy S23 φημολογείται πως θα χάσει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό του Galaxy Z Fold 3, την under-display κάμερα.

Smartphones featured Google Pixel 4

Pixel 4 έλαβε κατά λάθος ενημέρωση με Android 13

Αν και το περιμένουμε τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ένας κάτοχος Pixel 4 έλαβε πρόσφατα την ενημέρωση Android 13 στις 23 Ιουνίου.