MyGalileoSolution: Ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους νικητές

, MyGalileoSolution: Ελληνική εταιρεία ανάμεσα στους νικητές

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός GNSS (GSA) ανακοινωσε τους νικητές στους φετινούς διαγωνισμούς MyGalileoSolution & MyGalileoDrone. Μετά από μια ζωντανή συζήτηση, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις νικητήριες ομάδες και στους δύο διαγωνισμούς με βάση όχι μόνο την καινοτόμο χρήση των βασικών διαφοροποιητών Galileo, αλλά και την προσανατολισμένη στην αγορά προσέγγιση και τις δυνατότητές τους για ευρεία αποδοχή. Οι νικητές ομάδες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επιχειρηματικότητας, που διοργανώθηκε από την GSA στις 2 Μαρτίου.

Οι νικητές MyGalileoDrone

Στο διαγωνισμό MyGalileoDrone, το πρώτο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Abzero (Ιταλία), για τον Ναυτίλο – μια μοναδική λύση παρακολούθησης για την αυτόνομη παράδοση ιατρικών προϊόντων. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο Spectralight (Πολωνία) για το SpectraDrone, μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση στα κλασικά πυροτεχνήματα. Η ThunderFly (Τσεχία) έλαβε το τρίτο βραβείο για το TF-ATMON – ένα σύστημα εκτέλεσης επιτόπιων ατμοσφαιρικών μετρήσεων, ενώ το τέταρτο έπαθλο πήγε στο Raytrack (Ισπανία) για 5GBeamCheck, το οποίο χρησιμοποιεί ένα UAV για να εκτελέσει δοκιμές κεραίας 5G. Η νικήτρια ομάδα λαμβάνει 100.000 ευρώ, με 60.000 ευρώ στη δεύτερη θέση, 40.000 ευρώ για την τρίτη θέση και 30.000 ευρώ στην τέταρτη θέση.

Οι νικητές MyGalileoSolution

Στον διαγωνισμό MyGalileoSolution, η πρώτη θέση στο Track 1 (από την ιδέα έως το πρωτότυπο) πήγε στο VisionAnchor (Σλοβενία) το πρώτο σύστημα παρακολούθησης αγκύρωσης με βίντεο για σκάφη στον κόσμο, με το δεύτερο βραβείο να πηγαίνει στο BitPet (Νορβηγία), ένα παιχνίδι στο κινητο με Augmented Reality όπου κάθε ο παίκτης φροντίζει ένα ψηφιακό κατοικίδιο. Το τρίτο βραβείο πήρε το BeeLive (Ελλάδα), ένα εργαλείο λήψης αποφάσεων και κοινωνικής δικτύωσης μελισσοκόμων που βασίζεται σε συσκευές με δυνατότητα GNSS.

Prototype

Εν τω μεταξύ, στο Track 2 (από πρωτότυπο σε προϊόν), οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν η 10Lines (Εσθονία), μια αυτόνομη λύση σήμανσης χώρων στάθμευσης στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την V-Labs (Ελβετία), μια λύση Augmented Reality για οπτικοποίηση, μέτρηση και τροποποίηση γεωχωρικών δεδομένων με ακρίβεια εκατοστών στη δεύτερη, και στην τρίτη θεση η Lympik Oculus (Αυστρία), μια αθλητική εφαρμογή ανάλυσης.
Το MyGalileoSolution είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός που διοργανώνει ποτέ η GSA, με ένα χρηματικό έπαθλο περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που μοιράζεται από 50 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των έξι φιναλίστ, με βραβεία από 15.000 έως 60.000 ευρώ.

Κατά την Ημέρα Επιχειρηματικότητας, οι κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι και από τους δύο διαγωνισμούς παρουσίασαν τις αιτήσεις τους και έδωσαν τις ιδέες τους μετά την οποία ανακοινώθηκαν οι νικητές ομάδες και απονεμήθηκαν τα βραβεία.

O Εκτελεστικός Διευθυντής της GSA Rodrigo da Costa δήλωσε: «Ο φετινός διαγωνισμός ήταν εξαιρετικός και συγχαίρω όλους τους νικητές για τη νίκη τους, Οι διαγωνισμοί MyGalileoSolution και MyGalileoDrone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης του Galileo σε ένα ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς. Βασικός ρόλος της GSA, και του EUSPA στο μέλλον, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της μεταγενέστερης βιομηχανίας της ΕΕ με την υποστήριξη καινοτόμων, ΜΜΕ και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Αυτοί οι δύο διαγωνισμοί μας βοηθούν να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Εlectronics, Certified Drone Pilot, Passion for drones.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.