OrCam MyMe: Η μόνη wearable κάμερα με live πληροφοριές

Μία από τις κατηγορίες των wearables που έρχεται σιγά σιγά στο προσκήνιο, είναι αυτό των wearable καμερών. Μέχρι σήμερα, οι wearable κάμερες περιορίζονταν στο να καταγράφουν την καθημερινότητα μας, μέχρι την εμφάνιση του MyMe της OrCam, που υπόσχεται μία επαυξημένη εμπειρία χρήσης.

Συσκευές όπως το Narrative και το ΜeCam, έχουν την ικανότητα να καταγράφουν την καθημερινότητα μας σε υψηλή ανάλυση, προσφέροντας μας δυνατότητες όπως live view της καταγραφής μας ή sharing μέσω Wi-Fi και τηλεχειρισμό της συσκευής από το smartphone μας.

Η OrCam αποφάσισε να αλλάξει τελείως την φιλοσοφία των wearable καμερών, δημιουργώντας μία συσκευή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει πληροφορίες για τα ερεθίσματα που δέχεται, ακουστικά ή οπτικά.

Η MyMe αποτελείται απο μία κάμερα που μπορείτε να τοποθετήσετε στα ρούχα σας και ένα Bluetooth ακουστικό για να ακούτε τις πληροφορίες που παράγει η συσκευή. Με αυτό το τρόπο, θα μπορούσε να δημιουργήσει τα προφίλ των ανθρώπων που συναντήσατε και να τα στείλει απευθείας στο κινητό σας, να δημιουργήσει ένα γράφημα με τις τροφές που καταναλώσατε, η να σας ενημερώσει για το τραγούδι που ακούτε.

Ουσιαστικά, η OrCam πιστεύει ότι ο χρήστης θα επωφεληθεί από την επαυξημένη πραγματικότητα που προσφέρει η κάμερα μέσα απο την παροχή χρήσιμων πληροφοριών, ενώ η εταιρία τονίζει ότι αυτό που κάνει την ΜyMe να διαφέρει από άλλες παρόμοιες προσπάθειες όπως τα Google Glass, είναι ότι δεν αποθηκεύει τίποτα, αλλά όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Μπορεί η κάμερα της OrCam να μην αποθηκεύει τις πληροφορίες που δέχεται, είναι βέβαιο όμως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα κοιτούσαν καχύποπτα κάποιον με μία κάμερα τοποθετημένη στο στήθος και μάλλον κανείς δεν θα πίστευε με ευκολία ότι δεν καταγράφει τις κινήσεις τους. Βέβαια, τώρα που οι wearable συσκευές μπαίνουν για τα καλά στις ζωές μας, ίσως να μην είμαστε τόσο μακριά από το να γίνουν και οι wearable κάμερες mainstream.

orcam myme, OrCam MyMe: Η μόνη wearable κάμερα με live πληροφοριές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jeremy

όλα για το κάλο μας γίνονται τη νόμιζες δεν ξέρεις εσύ τη να ψωνίσεις άσε να σου πει αυτό ξέρει καλύτερα https://www.youtube.com/watch?v=w6qtk8iXzHM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.