Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

, Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

Η devolo ειδικός στη δικτύωση, βγάζει κόκκινη κάρτα στο αδύναμο WiFi και χάρη στα νέα Mesh WiFi 2. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην καινοτομία του mesh WiFi και της τεχνολογίας G.hn που χρησιμοποιούνται ως ραχοκοκαλιά και κατευθύνουν το σήμα χωρίς οι τοίχοι και τα ταβάνια να αποτελούν εμπόδιο. Έτσι, κάθε δωμάτιο μπορεί να έχει άριστο WiFi. Χάρη σε λειτουργίες όπως το multi-user MIMO, το Access Point Steering και το beamforming, το σύστημα εγγυάται ότι αυτόματα όλες οι συσκευές μπαίνουν στο δίκτυο με κορυφαία ταχύτητα.

Η νέα σειρά προϊόντων Mesh WiFi 2 φέρνει την state-of-the-art τεχνολογία WiFi στο σπίτι ενώ παράλληλα αποκλείει μια για πάντα τις ασταθείς συνδέσεις. Η διαδικασία είναι απλή και plug-and-play: μόλις συνδεθούν στην πρίζα, οι προσαρμογείς συνδέονται αυτόματα με auto-pairing και την ίδια στιγμή η πρίζα μετατρέπεται σε σημείο πρόσβασης στο Internet.

Τα νέα devolo Mesh WiFi 2 έρχονται με δύο ή τρεις προσαρμογείς mesh WiFi (Starter Kit και Multiroom Kit) και παρέχουν ολοκληρωμένη κάλυψη δικτύου για όλο το σπίτι. Επομένως, η λειτουργία WiFi του router μπορεί και πρέπει να απενεργοποιηθεί από εδώ και στο εξής. Στα περισσότερα router, μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας απλά ένα κουμπί. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως για χρήστες παλαιότερων router, καθώς δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους με ένα νέο και ακριβό router για να επωφεληθούν από τις τελευταίες λειτουργίες του mesh.

, Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

Το σύστημα του Mesh WiFi 2 χειρίζεται με απλό τρόπο όλη την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, δίνοντας έτσι στο οικιακό δίκτυο μια σημαντική αναβάθμιση. Το σύστημα τριών ζωνών μεταδίδει στις συχνότητες 2,4 και 5 GHz και χρησιμοποιεί επίσης το G.hn (το οποίο είναι σήμερα το ταχύτερο πρότυπο για Powerline) ως ραχοκοκαλιά, για σταθερή μεταφορά δεδομένων μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού.

Επιπλέον, το ασύρματο οικιακό δίκτυο είναι εξαιρετικά ασφαλές χάρη στο WPA3. Το τρέχον πρότυπο ασφαλείας της WiFi Alliance βασίζεται στο πρωτόκολλο WPA2 και χάρη στη βελτιωμένη κρυπτογράφηση 128-bit, προσφέρει ισχυρή προστασία από ανεπιθύμητες επισκέψεις στο δίκτυο. Αυτό απαιτεί από όλες τις συσκευές WiFi να υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση WPA3. Για όλες τις υπόλοιπες συσκευές, η προστασία WPA2 εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

, Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

Mesh WiFi με αυτόματο πιλότο χάρη στο Access Point Steering

Το Mesh WiFi αντιπροσωπεύει ένα περιβάλλον έξυπνου δικτύου WiFi με smart controls. Το σύστημα της devolo καθοδηγεί σκόπιμα τις συσκευές που λαμβάνουν το WiFi στο hotspot με την καλύτερη δυνατή σύνδεση (Access Point Steering). Έτσι, η αναπαραγωγή των βίντεο που μεταδίδονται από το διαδίκτυο παραμένει πάντα σταθερή και οι βιντεοκλήσεις με όσους βρίσκονται μακριά δεν διακόπτονται, ακόμα και όταν ο χρήστης μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Το συμβατικό WiFi έχει χαμηλή απόδοση όταν οι χρήστες μετακινούνται μέσα στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τελικές συσκευές συνήθως παραμένουν συνδεδεμένες σε ένα μόνο σημείο πρόσβασης, το οποίο γρήγορα γίνεται πρόβλημα για ένα smartphone, ένα tablet ή ένα φορητό υπολογιστή. Αντίθετα, το έξυπνο mesh WiFi της devolo μέσω της λειτουργίας Access Point Steering για αυτόματη εναλλαγή των τελικών συσκευών στα σημεία πρόσβασης WiFi με το ισχυρότερο σήμα, διασφαλίζει ότι η σύνδεση είναι πάντα σταθερή και γρήγορη.

, Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

Αυτή η δυνατότητα είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία του mesh WiFi που βάζουν τέλος στις αδύναμες συνδέσεις. Οι τελικές συσκευές μπορούν να αλλάζουν πιο γρήγορα σημεία πρόσβασης για γρηγορότερη σύνδεση (Client Steering). Με το beamforming, τα σημεία πρόσβασης της devolo μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα στις τελικές συσκευές με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της σύνδεσης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνωστό ως “Band Steering” είναι, κατά μία έννοια, ο «ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας» για τη νέα σειρά Mesh WiFi της devolo. Διασφαλίζει ότι οι δέκτες χρησιμοποιούν πάντα την καλύτερη ζώνη συχνοτήτων. Κάθε φορά που η ζώνη των 2,4 GHz αρχίζει να είναι υπερβολικά «φορτωμένη» με την κυκλοφορία των δεδομένων, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη ζώνη των 5 GHz, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει κάτι. Το δίκτυο Mesh ολοκληρώνεται με το “Airtime Fairness” για ακόμη περισσότερη υποστήριξη στην απόδοση του δικτύου, μοιράζοντας δίκαια τη μέγιστη διάρκεια σύνδεσης, που είναι διαθέσιμη, για χρήση από όλες τις τελικές συσκευές.

Περισσότερη διασκέδαση για όλους: MU-MIMO

Χάρη στην τεχνολογία “πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων” (MU-MIMO), πολλαπλές τελικές συσκευές απολαμβάνουν ταυτόχρονα άριστες συνδέσεις WiFi. Ένα παράδειγμα: MU-MIMO σημαίνει πολλαπλές δραστηριότητες ταυτόχρονα και μπορείτε να μεταδώσετε όλες τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές στο σαλόνι με ομαλή ανάλυση 8Κ, ενώ τα παιδιά σας ανεβαίνουν στην κορυφή των βαθμολογιών στο online παιχνίδι τους και παράλληλα μια σημαντική τηλεδιάσκεψη στο οικιακό γραφείο πραγματοποιείται χωρίς καμία διακοπή. Έως και 100 τερματικές συσκευές τροφοδοτούνται με WiFi υψηλών ταχυτήτων σε ένα ενιαίο δίκτυο. Ξεχάστε τα νεκρά σημεία και απολαύστε την καλύτερη κάλυψη δικτύου.

, Νέα devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο και αδιάλειπτο Internet σε όλο το σπίτι

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το devolo Mesh WiFi 2 Starter Kit περιλαμβάνει δύο προσαρμογείς στην τιμή των 249.90 ευρώ. Για κάλυψη μεγαλύτερων χώρων, το devolo Mesh WiFi 2 Multiroom Kit περιλαμβάνει τρεις προσαρμογείς στην τιμή των 369.90 ευρώ. Οι συσκευές είναι πλήρως συμβατές με όλη τη σειρά devolo Magic και όλα τα router.

Η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών για τις συσκευές της. Σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης γίνεται άμεση αντικατάσταση του προϊόντος. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται Δε – Πα από 09:00 έως 17:00, στα ελληνικά, στο τηλ. +30 22210 84387 με χρέωση αστικής κλήσης από σταθερό τηλέφωνο. Η τιμή διαφοροποιείται για κλήσεις από το εξωτερικό.

Το devolo Home Network app διατίθεται χωρίς χρέωση για iOS και Android. Καθοδηγεί τον χρήστη βήμα προς βήμα στη διαδικασία ρύθμισης και εκκίνησης κάνοντας τη διαχείριση του οικιακού δικτύου εύκολη. Αυτό καθιστά την τεχνολογία προσβάσιμη, ακόμη και σε χρήστες που έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία με την τεχνολογία δικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel Fold 2: Πείτε αντίο στο camera visor – Επιβεβαιώθηκε ο πλήρης ανασχεδιασμός

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ρίξαμε την πρώτη μας ματιά στη σχεδίαση του επερχόμενου Pixel Fold 2 της Google και πραγματικά εκπλαγήκαμε.

Smartphones Samsung Galaxy S23

To Samsung Galaxy AI έρχεται στα Galaxy S23, Z Fold 5, Z Flip 5 και Tab S9

Η Samsung ανακοίνωσε ότι το Galaxy AI, η ολοκαίνουργια εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης, θα φτάσει με το OneUI 6.1 σε περισσότερες συσκευές.

Smartphones Apple featured iPhone

Η Apple στην κορυφή: Tα top 7 smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2023 είναι όλα iPhone

Η Counterpoint δημοσίευσε νέα αναφορά για τα μοντέλα smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 2023 και τα επτά κορυφαία είναι όλα iPhone.

Smartphones Apple featured iOS

iOS 17.4: Θα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone 15 με μια ματιά

Με το iOS 17.4, η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται η υγεία της μπαταρίας στους χρήστες του iPhone 15.