Νέα iPad και Mac: Πότε θα κυκλοφορήσουν;

iPad, Νέα iPad και Mac: Πότε θα κυκλοφορήσουν;

Η Apple πιθανότατα θα κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Air, iPad Pro και MacBook Air “περίπου στα τέλη Μαρτίου”, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση της ενημερωτικής του στήλης Power On, ο αναλυτής είπε ότι η παραγωγή έχει ξεκινήσει για τα νέα μοντέλα iPad Pro και ένα νέο MacBook Air 13 ιντσών τουλάχιστον εντός της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple στην Ασία.

Ο Gurman έχει γράψει κατά καιρούς τι περιμένει από τα νέα iPad και MacBook, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και άλλες πληροφορίες για τις συσκευές.

iPad Air

Η σειρά iPad Air αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο μέγεθος οθόνης 12,9 ιντσών μαζί με ένα ενημερωμένο μοντέλο 10,9 ιντσών.

Άλλα πιθανά χαρακτηριστικά για τα επόμενα μοντέλα iPad Air περιλαμβάνουν το τσιπ M2 της Apple για ταχύτερη απόδοση, επανασχεδιασμένο camera bump στην πλάτη, υποστήριξη Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3. Στον εξωτερικό σχεδιασμό δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές.

Το τρέχον iPad Air πέμπτης γενιάς με το τσιπ M1 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022.

iPad Pro

Τα επόμενα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 13 ιντσών αναμένεται ευρέως να είναι τα πρώτα iPad εξοπλισμένα με οθόνες OLED.

Η τεχνολογία OLED θα επιτρέψει στις επόμενες οθόνες iPad Pro να προσφέρουν αυξημένη φωτεινότητα, πιο ζωντανά χρώματα, υψηλότερο λόγο αντίθεσης, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και άλλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μοντέλα με οθόνες LCD. Η Apple χρησιμοποιεί ήδη οθόνες OLED για τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone και Apple Watch, εκτός από το iPhone SE.

Λόγω της μετάβασης σε OLED, τα επόμενα μοντέλα iPad Pro αναμένεται να είναι πιο ακριβά.

Τα μοντέλα iPad Pro που κυκλοφόρησαν το 2017 και αργότερα υποστηρίζουν το ProMotion, επιτρέποντας μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 24Hz και 120Hz. Η τεχνολογία οθόνης OLED και LTPO πιθανότατα θα επιτρέψει στον ρυθμό ανανέωσης να μειωθεί περαιτέρω στα 10 Hz ή χαμηλότερα για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας. Τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 15 Pro μπορούν να φτάσουν έως και το 1Hz ενώ βρίσκονται σε λειτουργία προβολής always-on.

Άλλα φημολογούμενα ή/και πιθανά χαρακτηριστικά για τα επόμενα μοντέλα iPad Pro περιλαμβάνουν το τελευταίο τσιπ M3 της Apple για ταχύτερη απόδοση, ασύρματη φόρτιση MagSafe, επανασχεδιασμένο Magic Keyboard με μεγαλύτερο trackpad και αλουμινένιο επάνω περίβλημα και μπροστινή κάμερα στυλ landscape. Μπορεί επίσης να υπάρξουν αλλαγές στο σχεδιασμό της πίσω κάμερας, όπως στα επόμενα μοντέλα iPad Air.

Τα τρέχοντα μοντέλα iPad Pro με το τσιπ M2 κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2022.

MacBook Αir

Το τρέχον MacBook Air 13 ιντσών και 15 ιντσών κυκλοφόρησε με διαφορά ενός έτους λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή, ωστόσο τα μοντέλα αναμένεται να ενημερωθούν ταυτόχρονα αυτόν τον Μάρτιο. Το βασικό νέο χαρακτηριστικό για τα laptop θα είναι το τελευταίο τσιπ M3 της Apple.

Με το τσιπ M3, τα επόμενα μοντέλα MacBook Air θα αποκτήσουν ray-tracing με επιτάχυνση υλικού και σκίαση πλέγματος για βελτιωμένη απόδοση γραφικών στα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου πιο ακριβούς φωτισμού, αντανακλάσεων και σκιών. Η Apple έχει ήδη ενημερώσει το MacBook Pro 14 ιντσών, το MacBook Pro 16 ιντσών και το iMac 24 ιντσών με το τσιπ M3 πέρυσι.

Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές σχεδιασμού για το MacBook Air φέτος, αλλά πιθανότατα θα αποκτήσει υποστήριξη για το Wi-Fi 6E.

Η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά το MacBook Air 13 ιντσών τον Ιούλιο του 2022, ενώ το πρώτο MacBook Air 15 ιντσών κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2023.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.