Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

MacBook Pro, Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

Στην εκδήλωση “Scary Fast” η Apple παρουσίασε τα νέα notebook MacBook Pro 14″ και 16″ σε πολλαπλές διαμορφώσεις, όλες με τα νέα τσιπ M3.

Η entry-level συσκευή είναι τώρα μια 14″ με τσιπ M3 και χωρίς πληκτρολόγιο Touch Bar. Πρόκειται για τη συνέχεια του M1 MacBook Pro 13″. Μια μεγαλύτερη και ακριβότερη συνέχεια.

MacBook Pro, Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

Εσωτερικά, η μεγάλη βελτίωση είναι αυτό το τσιπ, ενώ, στην εμφάνιση (μόνο οι επιλογές M3 Pro και M3 Max) έχουν τώρα μια χρωματική επιλογή Space Black που, σύμφωνα με την Apple, δεν αφήνει τόσες δαχτυλιές.

Χάρη στο νέο chipset, αυτά τα laptop θα έχουν διαφορετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Apple λέει ότι το MacBook Pro 16″ με M3 Pro θα πρέπει να αντέχει 22 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Οι εκδόσεις 14 ιντσών διαθέτουν μικρότερες κυψέλες, επομένως η διάρκεια θα μειώνεται, ενώ οι παραλλαγές M3 Max θα παρέχουν επίσης μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω της απαιτητικής GPU.

Το πιο προσιτό M3 MacBook Pro 14″ είναι η μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Έχει αποχωριστεί τα χοντρά πλαίσια και διαθέτει εγκοπή. Εντάσσεται στην οικογένεια των μεγαλύτερων laptop μαζί με την οθόνη Liquid Retina XDR και τη νέα αποκωδικοποίηση AV1.

MacBook Pro, Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

Τα νέα MacBook διαθέτουν τρεις θύρες Thunderbolt 14, μια θύρα HDMI, μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και μια υποδοχή MagSafe για φόρτιση. Οι οθόνες λέγεται ότι φτάνουν τα 600 nits φωτεινότητας, που θα πρέπει να είναι 20% περισσότερο από πριν.

Το βασικό M3 MacBook Pro 14″ ξεκινά από 1.599 $ με 8 GB Unified Storage και 512 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η επιλογή 1 TB ανεβαίνει 200 $.

MacBook Pro, Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

Το MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M3 Pro ξεκινά από 1.999 $ με 18 GB Unified Storage και αποθηκευτικό χώρο 512 GB, ενώ η επιλογή με 1 TB και τροφοδοτικό USB-C 96W ανεβαίνει στα 2.399 $. Η έκδοση M3 Max με 36 GB Unified Storage και 1 TB χώρο αποθήκευσης είναι 3.199 $.

Το MacBook Pro 16 ιντσών, έχει αρχική τιμή 2.499 $ για το M3 Pro, 18 GB Unified Storage, 512 GB αποθηκευτικό χώρο και τροφοδοτικό USB-C 140 W. Η έκδοση με 36 GB Unified Storage είναι στα 2.899 $. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές με το M3 Max, μία στα 3.499 $ για την παραλλαγή των 36 GB και μία στα 3.999 $ με 48 GB Unified Storage.

MacBook Pro, Νέα MacBook Pro 14″ και 16″ από την Apple με τσιπ M3 και χωρίς το Touch Bar

Οι επιλογές M3 και M3 Pro θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 7 Νοεμβρίου. Οι παραλλαγές M3 Max θα φτάσουν αργότερα, χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία.. Όλες οι παραλλαγές είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στον ιστότοπο της Apple.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.